Vlnr. Lars Teuben, Yoeri Arts, Rob Spijkers en Thijs van der Aa volgen de bal.

ELI pakt 3 punten tegen Woenselse Boys

Lieshout - Op het terrein van Woenselse Boys, waar bijna 5 jaar geleden de promotie naar de 4e klasse werd bereikt via strafschoppen, werd nu een 0-2 winstpartij geboekt. Was het destijds warm en zonnig, nu was het nat, koud en speelde ook de wind een rol.

Trainer Michael Thijs startte door omstandigheden met twee opvallende flankverdedigers. Naast routinier Rob Spijkers was het Thijs van der Aa, die een verdienstelijk debuut in de basis maakte. Nadat een schot in het zijnet van Hoogesteeger voor het eerste gevaar had gezorgd, was het Lars Teuben die de blauwwitten in de 6e minuut op een 0-1 voorsprong had moeten brengen. Hij kopte echter van dichtbij juist over. Hierna ontstond een gelijk opgaand duel met een goede kans voor de thuisclub. Het was echter ELI dat op voorsprong kwam in de 24e minuut. Jaccy van den Enden mocht een vrije trap nemen buiten het strafschopgebied. Heel bekeken benutte hij deze gelegenheid, 0-1. Hierna werd ELI sterker en kwam tot enkele goede aanvalsopzetten. De laatste pass was echter vaak iets te onnauwkeurig. In de 39e minuut was Niels den Bol bijna succesvol, maar zijn schot belandde in het zijnet. Even later kwam toch de 0-2 op het scorebord. Het was Jaccy van den Enden die Roel Donkers in staat stelde te scoren.

Na rust ging de thuisclub op zoek naar de aansluitende treffer en kreeg ook een veldoverwicht. ELI-sluitpost Bo Bastiaans moest een aantal keren met goed ingrijpen zijn klasse laten zien. Twee keer had hij daarbij ook de steun van zijn verdediging nodig. In de 60e minuut was het Lars Teuben, die op de doellijn redding bracht en 10 minuten later was het Lex Hollanders, die een doelpunt voorkwam door de bal uit een snoeihard schot met zijn schouder te pareren. In die fase van de wedstrijd was namens ELI Coen Brouwers met een slalom langs drie verdedigers bijna succesvol en claimde Maurice Vinkenburg tevergeefs een strafschop. De thuisclub drong in de slotfase nog wel aan, ging de duels stevig in, maar de Blauwwitten hielden heel beheerst de regie in handen en stelden in de eerste wedstrijd van 2022 de 3 winstpunten veilig.

Donderdagavond 24 februari speelt ELI om 20.30 uur de inhaalwedstrijd uit tegen het Eindhovense Tivoli. Zondag 6 maart treedt ELI voor het eerst in dit jaar op het eigen sportpark aan voor de derby tegen Mariahout.