BCL-H1/BouwCenter Sinkels met (vlnr.) Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Christian Klumpers en Ruud van Vijfeijken.
BCL-H1/BouwCenter Sinkels met (vlnr.) Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Christian Klumpers en Ruud van Vijfeijken.

Herenteam Badminton Club Lieshout behoudt koppositie

Sport Sport

Lieshout - Na een gelijkspel tegen het sterke Veerkracht en een duidelijke overwinning op het zwakke Groesbeek behoudt het herenteam van Badminton Club Lieshout de koppositie in de derde afdeling van de landelijke ‘Herenklasse met nylon shuttles’. Nummer twee, het herenteam van BC Oirschot, nadert echter wel en heeft ook nog eens een inhaalwedstrijd te spelen. Een mooie eindstrijd in deze klasse lijkt zich aan te dienen.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels - BC Veerkracht-H1: 4-4
De wedstrijd tegen het eerste herenteam van het Oeffeltse Veerkracht was op alle gebieden volledig in evenwicht. Van de vier gespeelde dubbelpartijen wisten beide teams er twee te winnen: in die partijen ging het dus gelijk op. Dat was ook het geval bij de singlepartijen. Daar wonnen Laurence Roijackers en Ruud van Vijfeijken hun singlepartijen, terwijl Bert Manders en Wouter van Vijfeijken hun partijen verloren. In de singlepartijen werden de punten dus eerlijk verdeeld. Ook kwam het bij vier van de acht partijen tot een derde -toegevoegde- beslissende set. En, om het allemaal nog meer gelijkwaardig te maken, wisten beide teams ook beide twee drie-setters te winnen. De wedstrijd was dus volledig in evenwicht, waardoor beide teams vier punten mogen bijschrijven. 

BC Groesbeek-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 1-7
De wedstrijd tegen het eerste herenteam van BC Groesbeek was erg eenzijdig. Zeven van de acht partijen werden door de Lieshoutse gasten gewonnen. Alleen Wouter van Vijfeijken redde het niet. Als eerste heer verloor hij in twee sets van zijn Groesbeeks opponent. Ruud van Vijfeijken, Bert Manders en Laurence Roijackers deden het beter. Zij wonnen hun singlepartij allemaal in twee sets. Ook de dubbelpartijen, waar Christian Klumpers zijn opwachting maakte, werden allemaal gewonnen. Sterker nog: in geen enkele dubbelpartij kwam het tot een beslissende derde set. Alle partijen werden in twee sets gewonnen.

Spannend
Door de 11 verdiende punten in deze twee wedstrijden staat BCL-H1/BouwCenter Swinkels nu bovenaan in de derde afdeling van de ‘Herenklasse, met nylon shuttle’. In die klasse hebben ze nu 51 punten uit 9 wedstrijden. Runner-up Oirschot staat in die klasse op de tweede plaats met 43 punten uit 8 wedstrijden, nét voor BC Veerkracht. En, omdat er maximaal 8 punten te verdienen zijn in een wedstrijd kan het Oirschotse team maximaal gelijk komen met het Lieshoutse herenteam. Omdat de onderlinge wedstrijd tussen de beide rivalen nog op het programma staat, dient zich een spannende eindstrijd aan om de koppositie.