Thijs Smulders
Thijs Smulders

ATTC´77 moet flink aan de bak

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Drie speelrondes zitten er alweer op voor de tafeltennissers van ATTC´77 uit Aarle-Rixtel. Met drie gepromoveerde teams en wat wisselingen in de samenstelling van teams staan vier van de vijf teams onderaan in hun klasse. Werk aan de winkel dus voor de resterende 7 speelrondes.

In de carnavalsvakantie zijn alle teams in actie gekomen. Team 3, spelende in de 4e klasse, ontving koploper Flash 7 uit Eindhoven. Veel spannende wedstrijden werden gespeeld waarbij Flash uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Werner Doensen en Vincent Braak wonnen ieder twee wedstrijden en nieuwkomer Marcel Selder kon met zijn aanvallende spel geen van zijn wedstrijden omzetten in winst. Ook de dubbel van Werner en Vincent ging met 11-13 in de beslissende vijfde game verloren, eindstand 4-6.

Team 4 is een nieuw gevormd team met deels oude bekenden van elkaar en speelt in de vijfde klasse. Voor drie van de vier spelers is dit een klasse hoger dan vorig seizoen. Deze week speelden Juul Verbeeten, Thijs Smulders en Johan Heurter thuis tegen Budilia 3. Tessa van den Boogaard mocht toekijken. Het begon goed voor de Aarle-Rixtelnaren met winst voor Juul en Thijs. Daarna was het Budilia die de dienst uitmaakte. Alleen Juul, die de smaak te pakken lijkt te hebben, won nog een wedstrijd. De 3-7 nederlaag brengt hen voorlopig op een veilige vierde plek.

Het 6e team komt uit in de 5e klasse na een walkover in de promotiewedstrijd vanuit de 6e klasse. Ze speelden thuis tegen Luto 6 uit Tilburg. Vanwege corona kon Luto geen volledig team op de been brengen, dus Conchi Medina Salinas, Ruud en José van Turnhout begonnen met een 0-3 voorsprong. Helaas bleef het daarbij. Ruud verloor zijn wedstrijden redelijk dik en de dames konden wat meer tegenstand bieden maar onvoldoende om te winnen. Samen met Veldhoven 8, tegen wie ze nog een inhaalwedstrijd moeten spelen, staan ze onderaan in de vijfde klasse.