BCL-1/Sportpoint Gemert met (v.l.n.r.) Carolien van den Biggelaar, Richard Essers, Ainara Vandergard en Tim van Bommel
BCL-1/Sportpoint Gemert met (v.l.n.r.) Carolien van den Biggelaar, Richard Essers, Ainara Vandergard en Tim van Bommel

Mixteam Badminton Club Lieshout hervat competitie met nederlagen

Sport Sport

Lieshout - Het mixteam van Badminton Club Lieshout heeft de competitie hervat met twee duidelijke nederlagen. In een dubbele partij werd zowel de uit als de thuiswedstrijd van het derde team van BC Venraij verloren. Belangrijker was echter dat er überhaupt weer competitie gespeeld kon worden. Na de maandenlange corona-onderbrekingen lijkt er nu eindelijk een einde aan de competitie gebreid te kunnen worden.

In de uitwedstrijd tegen het sterke derde mixteam van BC Venraij had het eerste mixteam van Badminton Club Lieshout weinig in te brengen. Met invalster Barbara van Riemsdijk voor de afwezige Ainara Vandegard werd met 8-0 verloren. Richard Essers was de enige die er een derde set uit wist te slepen. In zijn singlepartij, Richard speelde deze keer als tweede heer, wist hij het tegenstander Daan Hooftman erg moeilijk te maken. Richard verloor de eerste set (21-12), maar kwam de tweede set prima terug (15-21). In de derde set ging het lang gelijk op, maar moest Richard met 21-17 het hoofd buigen. Tim van Bommel kwam zover niet. Hij verloor, als eerste heer in twee sets. Ook Carolien van den Biggelaar en invalster Barbara van Riemsdijk lukte het niet om potten te breken. Ook zij verloren hun partijen, waardoor het team met lege handen naar huis moest.

De thuiswedstrijd tegen BC Venraij verliep eigenlijk niet anders dan de uitwedstrijd. Door het door-elkaar-gehusselde speelschema stond de thuis- en uitwedstrijd tegen BC Venraij direct achter elkaar op de kalender. Op deze wijze hoopt Badminton Nederland de competitie van het verbrokkelde seizoen 2021/2022 alsnog tot een goed einde te brengen. Deze keer ontbrak Tim van Bommel in de opstelling; hij werd vervangen door Roel de Laat. Uitblinker in deze wedstrijd was echter Ainara Vandegard. Zij wist deze keer als enige een derde set uit het vuur te slepen. Tegen Lotte Thijssen begon Ainara overtuigend. De eerste set werd met duidelijke cijfers binnengehaald (21-10). In de tweede set had Lotte meer vat op Ainara en trok zij de set met 9-21 naar haar toe. Hiermee was het verzet van Ainara gebroken en met 11-21 moest zij de overwinning aal Lotte Thijssen overlaten. Invaller Roel de Laat deed het ook prima. Met 13-21 en 17-21 gaf hij prima partij. Ook Carolien van den Biggelaar haalde deze cijfers met goed spel. Uiteindelijk was het als geheel onvoldoende en moest het Lieshoutse team ook in de thuiswedstrijd alle punten mee geven aan BC Venraij.