Danny de Koning wordt verzorgd door Bartjan van der Aa. Bart Verkuijlen, Lex Hollanders, Lars Teuben en Thijs van der Aa kijken toe.

Ondermaats ELI verliest van DVS

Lieshout - Tegen het in de onderste regionen vertoevende DVS uit Aalst heeft ELI een verdiende 2-0 nederlaag geleden. Dat de ploeg van trainer Michael Thijs niet met zijn sterkste opstelling kon aantreden mag geen excuus zijn, omdat de ploeg bijna de gehele wedstrijd heel tam speelde en de tegenstander volop gelegenheid bood rustig zijn eigen spel te spelen.

Na een gezapige openingsfase waren de blauwwitten in de 22e minuut bij de eerste hoekschop voor het eerst dreigend via Aaron Hurkx en Lars Teuben. Direct hierna ontstond het eerste doelgevaar voor ELI en ook de eerste irritatie. De jonge scheidsrechter beoordeelde een bal op doelman Beau Bastiaans als terugspeelbal en kende in het beruchte gebied een vrije trap toe aan DVS. Met een geweldige redding wist Beau Bastiaans de inzet tot hoekschop te verwerken. Even later moest Danny de Koning geblesseerd het veld verlaten, hetgeen de aanvalskracht van ELI niet bevorderde. De thuisclub bleef de betere ploeg, maar was aanvallend toch weinig dreigend. Alleen V.d. Heijden zag zijn schot op de lat belanden.

Na de theepauze was het opnieuw DVS, dat het overwicht had. Dat leidde in de 51e minuut tot de verdiende openingstreffer via De Greef, 1-0. Direct hierna tekende Jaccy van den Enden bijna voor de gelijkmaker, maar de DVS-sluitpost redde fraai. Na een uur spelen kroop ELI twee keer door het oog van de naald; eerst voorkwam Lars Teuben op de doellijn een goal en uit de aansluitende hoekschop was het Roel van Mook, die hetzelfde deed. In de 68e minuut kwam ELI toch bijna op gelijke hoogte, maar de inzet van Rob Spijkers werd geblokkeerd. Ook Jaccy van den Enden was dichtbij de 1-1, maar zijn schot ging tegen de lat. Aan de andere zijde miste DVS enkele goede scoringskansen en wist Lex Hollanders een doorgebroken speler nog te blokkeren. In de 88e minuut viel dan toch de al met al terechte 2-0 door Creijns. In blessuretijd kreeg doelman Bastiaans nog de rode kaart wegens commentaar, toen de leidsman een vrije trap liet overnemen, omdat de bal niet stilgelegen zou hebben.

Zondag 20 maart kan ELI zich revancheren in de thuiswedstrijd tegen VOW, waar in november nog met 3-0 van werd verloren.