Afbeelding
Foto: Bart de Jong/EBC

FATJAM Aarle-Rixtel

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Het kan weer en daar zijn de BMX-ers blij mee. Na twee jaar wachten zal op zaterdag 2 april a.s. het BMX-geweld weer losbarsten op de hoek van de Buizerdstraat/Valkendijk in Aarle-Rixtel. De jumps zijn inmiddels hersteld en alles is in gereedheid gebracht om er voor de 31e keer een festijn van te maken.

Nadat BMX Freestyle een Olympisch debuut maakte tijdens de Spelen van Tokyo en Nederlander Niek Kimmann Olympisch goud won op het onderdeel Fietscross is het nu de beurt aan de BMX-rijders van Aarle-Rixtel en omstreken om te laten zijn wat ze in huis hebben. Naast plaatselijk favoriet Tom van den Bogaard zullen meerdere BMX toppers op fietscross en freestyle gebied zich kunnen vermaken op de BMX baan. Er zijn kleine rollers voor de beginners, dubbels voor de gevorderde rijders en de ‘Killer Jump’ voor het grote spektakel. Deelname en toegang is wederom gratis. 

De aanvang van de Mini FATJAM is om 13.00 uur, met het prijzenfestival om 16.00 uur en vervolgens om tegen de klok van 19.00 uur te stoppen op de Sugar Hills Trails. Om 20.00 uur vindt de officiële FATJAM-Afterparty plaats bij Jongerencentrum OJA aan de Schoolstraat die dit jaar in het teken staat van Oldskool HipHop met bijbehorende muziek van DJ Seepman (Den Bosch), bekend van o.a. Urban Matterz, Paaspop, en Mystery Land. De vibe zal in het teken staan van breakdance, rap, electric boogie, en iedereen mag in HipHop tenue gratis naar binnen. Na de Covid-19 periode is iedereen weer toe aan een feestje. De Mini FATJAM Afterparty zal er een zijn om niet te vergeten.