Een fel duel om de bal. Bart Verkuijlen links, Randy v.d Groef rechts.

ELI mag heel tevreden zijn met 1 punt

Lieshout - In de uitwedstrijd tegen subtopper DOSL heeft ELI een gelukkig gelijkspel behaald.

De thuisclub had in de openingsfase wel het beste van het spel, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Erik Swinkels. Na ruim 20 minuten kreeg spits Van Geldorp 2 grote kansen, maar de ELI-goalie wist beide keren een doelpunt te voorkomen. ELI was voor het eerst gevaarlijk in de 26e minuut. Aanvoerder Coen Brouwers kreeg op aangeven van Aaron Hurkx een schietkans, maar hij wachtte iets te lang. Hierna kreeg de thuisclub enkele 100% kansen, maar Erik Swinkels kon redding brengen ofwel was het vizier niet goed afgesteld. Terwijl de thuisclub in feite op een 2-0 voorsprong had moeten staan kwam ELI in de 39e minuut tegen de verhoudingen in op voorsprong. In een duel met Jaccy van den Enden maakte een verdediger in het strafschopgebied hands. Danny de koning benutte dit buitenkansje onberispelijk, 0-1. Dit werd ook de ruststand hoewel beide ploegen nog een goede kans op een treffer kregen.

Direct na de theepauze had ELI het geluk, dat een schot van de beste speler Bax tegen de paal ging. Hierna kwam ELI beter in het spel en ontstond een heel evenwichtige wedstrijd. Het was voor de Blauwwitten dan ook zuur, dat een onnodige fout in het uitverdedigen tot de gelijkmaker leidde van Geelen, 1-1. Hierna kregen beide ploegen een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo kreeg ELI 3 keer een vrije trap direct buiten het 16-metergebied. Alle keren was het vizier niet goed afgesteld. Aan de andere kans ging doelman Swinkels bijna in de fout door een simpele vangbal toch los te laten, maar hij kon zich nog juist herstellen. In de slotfase was het met name Aaron Hurkx, die met rushes indruk maakte, maar het ontbrak bij zijn voorzetten aan het tikkeltje geluk om de bal in het doel te krijgen

Zondag 3 april staat de thuiswedstrijd tegen koploper Avesteijn op het programma, waar in de uitwedstrijd een knap 3-3 gelijkspel werd behaald.