Robin Knapp maakt een halve omhaal.
Robin Knapp maakt een halve omhaal. Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 verslaat Oirschot Vooruit opnieuw met 2-1

Beek en Donk - Net als in de heenwedstrijd won Sparta’25 opnieuw van het hoog geklasseerde Oirschot Vooruit. Het werd een verdiende 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het eerste gevaarlijke moment kreeg het publiek in de 6e minuut te zien. Uit een voorzet van Robin Knapp schoot Cas Verbruggen de bal in het zijnet. Het werd snel duidelijk dat Sparta’25 via de lange bal van achteruit op de snelheid van Denzel Hajema en Robin Knapp mikte. In de 16e minuut maakte doelman Bram Werdens een gevaarlijke voorzet vanaf de linkerkant van Oirschot Vooruit onschadelijk. Na een klein half uur spelen ontsnapte Sparta’25 aan een 0-1 achterstand. De inzet van Tim Neggers belandde op de lat. Het meeste gevaar van de thuisploeg kwam tot dan toe voornamelijk uit de verre ingooien van Denzel Hajema, maar tot echte doelrijpe kansen kwamen de gastheren in deze fase niet. Dat veranderde in de 43e minuut. Een voorzet van Brent Lok van de rechterkant kwam bij de 2e paal bij Robin Knapp terecht. Die bedacht zich geen moment, maar zag zijn halve omhaal via een stuit over het doel verdwijnen. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 rusten.

De openingsfase van de tweede helft zorgde voor de nodige opwinding. Joost Ankersmit bereikte met een voorzet van rechts Denzel Hajema. Zijn kopbal eindigde in de handen van doelman Niels Stockman van Oirschot Vooruit. Bram Werdens moest aan de andere kant twee keer kort na elkaar op de rand van de 16 met een kopbal een Oirschotse aanval onderscheppen. In de 53e minuut stond de Sparta-doelman aan de basis van de 1-0. Zijn uittrap werd door Daan van Nunen verkeerd ingeschat. Robin Knapp profiteerde maximaal en schoot hard de 1-0 in de korte hoek binnen. Enkele minuten later waren er goede mogelijkheden voor Sparta’25 om op 2-0 te komen. Helaas wisten zowel Robin Knapp als Brent Lok de Beek en Donkse aanvallen niet te verzilveren. Maar in de 76e minuut was dit duo wel succesvol. Een prima voorzet van Robin Knapp werd bij de 2e paal door Brent Lok perfect binnengekopt, 2-0. In de 80e minuut werd het toch weer spannend op sportpark ’t Heereind. Een voorzet van de linkerkant kon door Bram van Straten ongehinderd in het doel worden gekopt, 1-2. Deze stand bleef tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nefkens op het scorebord staan. Een knappe overwinning voor de groenwitten, die op 3 april in Veldhoven op bezoek gaan bij RKVVO.