Spannende wedstrijd voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelde zondag 27 maart tegen De Korfrakkers 3 in Erp. Een wedstrijd die zou gaan bepalen wie er eerste zou eindigen binnen deze poule. De wedstrijd was wel vroeg in de ochtend, maar dat maakte niks uit. Iedereen had zin om revanche te nemen. De afwezigheid van Willeke en Sanne werd opgevuld met Merle Willems en Amy Maas. Tevens werd Elja Maas als reserve achter de hand gehouden voor Kyra Maas.

Na een korte warming-up begon de wedstrijd en toen begonnen de zenuwen al een beetje op te spelen. De Korfrakkers scoorden de openingstreffer, maar daarop volgde een doelpunt van Eva Leenders. Korfrakkers scoorde daarna weer. Merle Willems had daar een antwoord op namens Flamingo’s, zij wist met een afstand achter de korf te scoren, zo stond het 2-2. Korfrakkers scoorde daarna en liep daardoor uit naar 4-2. Net voor rust scoorde Isa Leenders de 4-3. Dat werd dan ook de ruststand.

In de rust werd geprobeerd de zenuwen te temperen en werd afgesproken gewoon door te gaan met goed spelen. Amy Maas werd ingebracht voor Kyra Maas. Na de rust scoorde Korfrakkers weer het eerste doelpunt. Daarna werd er goed samengespeeld door de meiden van Flamingo’s en zo wist Lieke van de Ven de 5-4 te scoren. Hoewel er goed verdedigd werd wist Korfrakkers toch te scoren. Door het goed dichthouden bij de verdediging kon de aanval op zoek naar kansen. Elja Maas wist een mooie doorloopbal te scoren en even later wist Jade Manders haar goede werk ook met een doelpunt te belonen. Zo kwam Flamingo’s met een 6-6 score weer op gelijke hoogte met de Korfrakkers. Er lag een enorme druk op Flamingo’s, zij wilden winnen, maar ook zeker niet verliezen. De Korfrakkers wisten weer een kleine voorsprong te pakken, maar gelukkig scoorde Lieke van de Ven nogmaals van afstand en zo eindigde de wedstrijd in 7-7.

Zondag 3 april speelt Flamingo’s 2 om 11.00 tegen Altior 6 in de Klumper in Lieshout. Flamingo’s 1 speelt om 12.30 ook in Lieshout tegen Odio 1. Beide wedstrijden beloven leuke wedstrijden te worden waarbij publiek mee dan welkom is.