Riny Heesakkers (2e van rechts) met zijn pupillen
Riny Heesakkers (2e van rechts) met zijn pupillen

Boksclub Laarbeek actief in Oostelbeers

Sport Sport

Beek en Donk - De talentvolle wedstrijdboksers van Boksclub Laarbeek waren zondag 2 april al vroeg uit de veren om richting Oostelbeers te gaan. Daar vond het Boxing event van Team Coolen plaats.

Met Riny Heesakkers als hun coach meldden zij zich netjes op tijd bij de wedstrijdleiding. Al snel bleek een tegenstander niet aanwezig te zijn. Creatief als Riny is, stelde hij voor een kickboksdemo op dit boxingevent te geven in de pauze. De spanning steeg, want voor alle Laarbeekse boksers was dit hun eerste bokswedstrijd. Na de prachtige demo van Liz en Parima mocht Niek de ring in. Als je er staat, ben je al een winnaar. Zijn tegenstander was zeer ervaren. Helaas verloor Niek (een echte kickbokser) zijn eerste bokswedstrijd. Als afsluiter mocht Willem vechten tegen Serban. Willem, die al enkele kickbokspartijen heeft gevochten, bokste ook voor het eerst. Met name de techniek is anders vertelde Willem, maar hij deed het erg goed en bokste zich naar een overwinning.

Tevreden met het resultaat en weer een ervaring rijker konden deze toppers terug naar Beek en Donk, waar zij zich nu gaan voorbereiden op de Laarbeekse kampioenschappen. Deze vinden plaats op donderdag 26 mei. Een feestelijk boks- en kickboksgala welke in het teken staat van het 25-jarig bestaan van Laarbeek.