BCL-1/Sportpoint Gemert met (vlnr.) Carolien van den Biggelaar, Richard Essers, Ainara Vandergard en Tim van Bommel
BCL-1/Sportpoint Gemert met (vlnr.) Carolien van den Biggelaar, Richard Essers, Ainara Vandergard en Tim van Bommel

Competitie voor mixteam Badminton Club Lieshout afgerond

Sport Sport

Lieshout - Met 7 behaalde wedstrijdpunten heeft het mixteam van Badminton Club Lieshout het seizoen 2021/2022 afgesloten. Ondanks dat er nog één partij gespeeld zou moeten worden is de competitie afgesloten: voor de inhaalwedstrijd tegen Rapid kon geen nieuwe datum gevonden worden. In het eerste seizoen van dit nieuwe team is vooral weinig gewonnen, maar wél leuk en fijn gespeeld en daarnaast veel geleerd. 

Seizoen afgerond
Het zeer rommelige seizoen 2021/2022 zit er op. Vanwege de coronapandemie en de daarbij horende maatregelen is dit competitieseizoen met horten en stoten verlopen. Uiteindelijk is het seizoen met ruim twee maanden verlengd om zo zoveel mogelijk wedstrijden alsnog af te werken. Helaas is het niet gelukt de allerlaatste wedstrijd tegen het mixteam van Rapid in te plannen: dat is jammer, omdat dat juist de tegenstander was waar tegen de meeste punten gehaald zijn (3). Toch is het team niet rouwig om deze gemiste wedstrijd: het seizoen heeft ze veel geleerd.

BC ’t Veertje-3 – BCL-1/Sportpont Gemert: 7-1
Invalster Diony Janssen was de ster van de avond in de uitwedstrijd tegen BC ’t Veertje. In Boekel mocht zij invallen voor Ainara Vandegard. Samen met Carolien van den Biggelaar deed Diony het prima in de damesdubbel. De andere invaller, Roel de Laat, kwam er minder aan te pas. Roel, die inviel voor Richard Essers wist samen met Tim van Bommel niet veel punten te scoren in de herendubbel. Als gemeld was Diony Janssen de ster van de avond. Met een strakke en duidelijke overwinning op Lotte Verwegen (18-21, 11-21) wist zij één wedstrijdpunt binnen te halen, waardoor het team uiteindelijk opgewekt terug kon rijden naar Lieshout.

BC Lith-2 – BCL-Sportpoint Gemert; 8-0
Ondanks opnieuw een sterke invalster heeft het eerste mixteam van Badminton Club Lieshout geen potten kunnen breken tegen de toptegenstander uit Lith. In de 8ste divisie, afdeling 8 staat Lith op een keurige tweede plaats achter de kampioen uit Venraij. Deze keer mocht Ine Merkelbach invallen voor Ainara Vandegard. Ook Roel de Laat was weer van de partij als invaller voor Richard Essers. Vaste krachten Tim van Bommel en Carolien van den Biggelaar konden, net als de invallers, het tij niet keren en uiteindelijk verloren ze al hun partijen. In de 8ste afdeling van de 8ste diivisie eindigt BCL-1/Sportpoint Gemert dan ook op de zevende -en laatste- plaats met zeven behaalde wedstrijdpunten. Gelukkig heeft het team wél veel wedstrijdplezier gehad, fijne partijen gespeeld en vooral veel geleerd. Komend seizoen zullen ze zeker meer punten gaan halen.