Jaccy van den Enden in duel om de bal; aanvoerder Coen Brouwers kijkt toe.

ELI pakt 3 punten tegen WEC

Lieshout - Op basis van een goede 2e helft tegen WEC nam ELI 3 punten mee naar huis. Invaller Jordy van den Eijnden werd met zijn doelpunt de matchwinnaar.

ELI miste in deze wedstrijd enige basisspelers en moest dan ook in de eerste helft het initiatief aan de ploeg uit Wijbosch laten. In de 7e minuut leverde dat een uitgelezen kans op voor spits Van der Heijden. Oog in oog met doelman Beau Bastiaans schoof hij de bal tegen de paal. Even later werd de snelle Verhoeven gelanceerd, maar deze schoot de bal over het doel. ELI kwam steeds beter in de wedstrijd en dat leidde na een half uur bijna tot de 0-1. De WEC-sluitpost wist een knap schot van Coen Brouwers te pareren. In de rebound werd de inzet van Roel van Mook nog juist geblokkeerd. In de slotminuten van de eerste helft kwam ELI goed weg. Eerst werd in goede positie de bal naast het doel geschoten en direct hierna werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust was ELI de bovenliggende partij. Vooral Yoeri Arts was sterk op het middenveld, zodat steeds de vrije man op de flanken gevonden kon worden. Dat leverde al snel mogelijkheden op voor Jaccy van den Enden en Robbert Neilen. In de 54e minuut viel dan het enige doelpunt van de wedstrijd. Lex Hollanders gaf een lange bal op Jordy van den Eijnden, die de bal op snelheid voorbij de WEC-sluitpost binnenschoof, 0-1. Hierna bleef ELI de wedstrijd vrij gemakkelijk controleren en creëerde het ook een aantal doelkansen. Omdat de tweede goal uitbleef, was het tot het einde nog spannend, hoewel de ELI-defensie nauwelijks in de problemen kwam.

Tweede Paasdag ontvangt ELI middenmoter Woenselse Boys, waartegen uit met 0-2 werd gewonnen.