Deelnemers van de jeugdcursus
Deelnemers van de jeugdcursus Foto:

Jeugdviscursus Karpervissen

Sport Sport

Lieshout/Mariahout - Ook dit jaar organiseert HSV ’t Sluisje in Lieshout weer een gratis jeugdviscursus voor de jeugd van Lieshout en Mariahout tot en met 13 jaar. Kinderen vanaf groep 6 zijn hierbij van harte welkom. Voor de kleinere kinderen komt er later in het jaar een cursus ‘Vissen met de vaste stok’. 

De cursus Karpervissen zal worden gehouden op donderdag 21 april en 5 & 12 mei. De cursus wordt gegeven op visvijver ’t Luytelaar (achter de tennisbaan). Aangezien het de afgelopen jaren druk was met deelnemers heeft het bestuur een maximum aantal deelnemers vastgesteld. De eerste 16 kinderen die zich aanmelden voor deze cursus mogen meedoen. Tijdens deze cursus worden verschillende zaken behandeld en uitgelegd, o.a. hoe vislijnen worden gemaakt, hoe een visser zich gedraagt aan de waterkant en natuurlijk wordt er ook gevist. Deze cursus wordt gegeven en begeleid door de ervaren vissers en elke deelnemer ontvangt een diploma. Het diploma wordt uitgereikt tijdens Nationale Hengeldag, zaterdag 28 mei, na afloop van de Jeugdwedstrijd om 11.30 uur.

Opgeven voor de jeugdviscursus kan door je gegevens door te geven via hsvtsluisjeleden@gmail.com of door je gegevens (Naam, adres, geboortedatum) op een briefje te schrijven en af te geven bij Frans Verkuijlen, Dorpsstraat 3 in Lieshout.

Nationale Hengeldag 2022
Zaterdag 28 mei wordt er, tijdens de Nationale Hengeldag, voor de jeugdleden t/m 13 jaar wederom de zeer succesvolle Jeugdviswedstrijd gehouden. Deze wordt gehouden bij de rotonde bij Bavaria (komende vanuit de richting Lieshout) aan de overkant van de Provinciale weg. De Jeugdviswedstrijd wordt gehouden van 10.00 tot 11.30 uur met aansluitend de prijsuitreiking (er is voor iedere deelnemer een prijs) en de uitreiking van de jeugddiploma’s. Iedereen mag zijn of haar eigen hengel meenemen. Heb je geen eigen hengel, niet getreurd, zij hebben voldoende hengels ter beschikking zodat iedereen een visje kan vangen.

Voor de Jeugdviswedstrijd hoef je je niet op te geven. Deelnemers kunnen zich een half uur voor aanvang van de Jeugdviswedstrijd aanmelden bij de wedstrijdleiding.