Afbeelding

Flamingo’s wint strijd om klassebehoud

Sport Sport

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde afgelopen week twee wedstrijden tegen de Horst 1 uit Groesbeek, om uit te maken welke ploeg ook komend seizoen in de overgangsklasse zou mogen spelen.

De eerste wedstrijd werd donderdag 14 april gespeeld in Lieshout. Dat was een hele spannende wedstrijd, die erg gelijk op ging. Nooit was het verschil groter dan twee doelpunten. Flamingo’s speelde een goede wedstrijd, maar maakte teveel fouten om deze wedstrijd snel naar zich toe te kunnen trekken. Door het goede spel, de aanmoediging van het publiek, maar vooral de wilskracht en het doorzettingsvermogen van Flamingo’s wisten zij de eerste wedstrijd met een klein verschil te winnen. De uitslag van deze wedstrijd werd 11-10.

De tweede wedstrijd werd zondag 17 april gespeeld in Groesbeek. In deze wedstrijd moest ook gewonnen worden om zeker te zijn van klassebehoud. Vol moed en aandachtspunten van de vorige wedstrijd ging Flamingo’s van start. Hierdoor wist Sanne Scheepers het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Daarna volgden drie doelpunten van De Horst. Hierna volgden drie doelpunten van Flamingo’s, eerst scoorde Sanne Scheepers, daarna Fieke van den Heuvel en als laatste Vera Leenders. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd gemaakt door De Horst. Zo gingen beide ploegen met een 4-4 ruststand de kleedkamers in. Deze ruststand bewijst ook weer hoe spannend de wedstrijd deze keer weer was.

Na de rust scoorde Sanne Scheepers weer als eerste, daarop volgde een doelpunt van Elja Maas. De Horst scoorde nog een keer door een strafworp, maar dat was meteen hun laatste doelpunt van de wedstrijd. Neeltje Berkvens startte de reeks met doelpunten van Flamingo’s. Ada Kornuijt beloonde het team daarna en toen leek het alsof Flamingo’s de korf makkelijk wist te vinden. Elja Maas scoorde van afstand en zo deed ook Vera Leenders twee keer achter elkaar. Hierna scoorde weer Elja Maas en het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van Fieke van den Heuvel. Zo wist Flamingo’s met 5-13 te winnen. Deze winst is een mooie beloning op het goede spel wat Flamingo’s heeft laten zien in deze wedstrijden. Flamingo’s liet hierbij zien dat ze ook volgend jaar thuis horen in de overgangsklasse.

Zondag 24 april speelt Flamingo’s 2 haar eerste wedstrijd van het buitenseizoen tegen VMS’21 3. Zij spelen om 10.45 uur in Mariahout. Flamingo’s 1 speelt om 13.00 uur tegen Arcades 1, ook in Mariahout.