Ainara Vandegard.
Ainara Vandegard.

Badminton Club Lieshout gaat met jeugd aan de slag

Sport Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout heeft een ruim budget vrijgemaakt om een opbouwplan voor de jeugdafdeling gestalte te geven. De leden van de vereniging hebben immers in de Algemene Ledenvergadering aangegeven dat ze een grote, sterke en goed bezette jeugdafdeling van cruciaal belang vinden voor de toekomst van de vereniging. Met die opdracht is de werkgroep nu aan de slag gegaan.

Met de taak om de jeugdafdeling van Badminton Club Lieshout -zoveel als mogelijk- te vergroten en de bestaande leden te behouden is een goed bezette werkgroep aan de slag gegaan. Die taak was immers geselecteerd door de meerderheid van de leden van de vereniging om zo voorbereid te zijn op de toekomst. De werkgroep is helaas wat later aan de slag gegaan dan gepland: zij hebben eerst het einde van de corona-pandemie afgewacht voordat ze met concrete acties komen. Pas nu de situatie behoorlijk genormaliseerd is zijn ze werkelijk van start gegaan. Welke acties ze gaan nemen zal binnenkort wel duidelijk worden.

Nieuwe jeugdtrainer
Ook in de begeleiding van de jeugd is een verandering aangebracht. Trainer Frans van Waardenburg bleek onvoldoende hersteld te zijn om wekelijks de jeugd goed te kunnen begeleiden. Om die reden heeft hij het trainersstokje overgedragen aan Ainara Vandegard. Ainara komt uit de eigen jeugd van Badminton Club Lieshout en draait al langere tijd mee in de begeleidingsgroep. Inmiddels gaat zij ook beginnen aan een trainerscursus en rond ze dit jaar haar sportopleiding af: alle voorwaarden zijn er dus om de jeugd nóg beter te leren badmintonnen. Op de achtergrond wordt Ainara ondersteund door Tim van Bommel, die vanuit het bestuur verantwoordelijk is voor de jeugdzaken.

Kom kennismaken
Badminton Club Lieshout is erg blij dat Ainara de taak van trainster voor de jeugd op zich wil nemen. Ook zijn ze blij dat de werkgroep opgestart is en met concrete actie gaat komen om de jeugdgroep van Badminton Club Lieshout verder te laten groeien en floreren. Wil jij ook eens kennis maken met de sport badminton? Kom dan op één van de komende woensdagavonden naar sporthal de Klumper en meld je bij Ainara. Als je je sportkleding meebrengt kun je zelfs meteen -gratis- een keertje mee doen!