Hamed Alisedaghat en Hans Eekels (team 6) bereikten knap de finalepoule.
Hamed Alisedaghat en Hans Eekels (team 6) bereikten knap de finalepoule. Foto: Rob de Ruiter

Spannend slot TTV Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Met de laatste speelronde voor de boeg, is er nog veel te winnen, maar nog meer te verliezen voor de meeste teams van TTV Een en Twintig.

Het derde team van de Beek en Donkse tafeltennisvereniging leed afgelopen donderdag een nederlaag tegen Budulia. Tim van Dalen wist 1 wedstrijd te winnen en Gijs Oprins was goed voor twee overwinningen. Patrick Biemans moest zijn tegenstander drie keer feliciteren waardoor de uitslag uiteindelijk 3-7 werd. Met 1 wedstrijd meer gespeeld en 9 punten achter op de nummer 5 in de poule, is het alleen theoretisch mogelijk om niet rechtstreeks te degraderen.

TTV Een en Twintig 4 lijkt haar kampioenskansen afgelopen donderdag verspeeld te hebben door met 3-7 van TTV Maashorst te verliezen. Alleen Rolf Hendricksen wist zijn drie wedstrijden te winnen, Roel Beekmans en Tarek Abou Saada konden afgelopen donderdag geen potten breken. De achterstand op de nummer 1 in de poule bedraagt nu 6 punten met nog 1 wedstrijd te spelen.

Het eerste team zal waarschijnlijk degraderen uit de tweede klasse: ook dit team heeft enkel nog een theoretische kans op klassebehoud. De 8-2 oorwassing bij OTTC Oss resulteerde dat dit team 9 punten achter staat op de nummer 4 en 5 in de poule.

Voor TTV Een en Twintig 2 is de kans op klassebehoud realistischer. Dit team heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door met 3-7 van ATTC te verliezen. Daardoor heeft dit team twee punten achterstand op de nummer 5.

TTV Een en Twintig 6 heeft een 8-2 nederlaag geleden in de finalepoule. Een titel is uit zicht, maar het bereiken van de finalepoule is al een knappe prestatie op zich.

Direct na de reguliere afdelingscompetitie start de zomeravondcompetitie. Verschillende regionale verenigingen, waaronder TTV Een en Twintig, organiseren al jaren gezamenlijk deze speelavonden. Doordat maar 7 wedstrijden worden gespeeld, zijn de speelavonden eerder afgelopen en is er ruimte om de onderlinge contacten aan te halen. Dit jaar wordt weer gerekend op zo’n 20 deelnemende teams. De finaleavond wordt bij TTV Een Twintig gehouden.

Hoewel de competitie bijna afgelopen is en zoetjes aan de zomerperiode aanbreekt, blijft het mogelijk om op maandagavond, donderdagavond én woensdagochtend te komen tafeltennissen bij TTV Een en Twintig in de tafeltennishal aan de Otterweg in Beek en Donk. Meer informatie over TTV Een en Twintig is te lezen op www.ttveenentwintig.nl.