Afbeelding

Record aantal vissers bij HSV ‘t Sluisje

Sport Sport

Lieshout - Vroeger ging je met je bamboe hengeltje en wat brood naar de waterkant. Tegenwoordig (zie foto) zie je aan het begin van de wedstrijd zoveel karren staan dat je denkt dat het een tv-opname is van ‘Ik vertrek’. Een record van 22 vissers waren aanwezig bij de sponsorwedstrijd van HSV ‘t Sluisje.

De toename van leden tijdens de coronacrisis heeft er toe geleid dat het ook met de wedstrijden drukker wordt. Voordeel is dat je wat dichter op elkaar zit en zo een beetje in de gaten kan houden wat je buren vangen. In totaal werd er 279 kg vis gevangen. Één visser ging weer met een droge bovenkant van zijn dobber naar huis, daar hij niet was ondergegaan. Apart was dat er twee vissers, Piet van Hoof en Dick warbout, net voor het eindsignaal nog beet kregen. Dan mag de vis nog binnen gehaald worden en telt hij nog mee. Bart van de Elzen ving als een na laatste 0,78kg.

Uitslag
1. Wim van Bussel - 30,4kg;
2. Martijn Snijders - 21,96kg;
3. Piet van Hoof - 21,44kg.

De laatste tijd wordt er weer veel gevist zonder de benodigde papieren. Wat je nodig hebt is een vispas van HSV ‘t Sluisje. Verdere regels voor het vissen staan op de borden aan elke ingang van de vijver. Er zal door BOA’s streng gecontroleerd worden en voor het niet hebben van de juiste papieren staat een bekeuring van 150 euro. Je kan maar gewaarschuwd zijn.