Eerste buitenwedstrijd winst voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1 speelde zondag 24 april haar eerste buitenwedstrijd van 2022. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Arcades 1. Een groot verschil met de wedstrijd van de week daarvoor.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de eerste aanval van de wedstrijd. Vera Leenders wist een mooi kansje af te ronden. Wat later scoorde de aanvoerder van Arcades de gelijkmaker. Wat daarop volgde was weer een goede aanval van Flamingo’s die Ada Kornuijt wist te benutten. Een kwartier later viel het doelpunt daarna pas. Doordat Flamingo’s een fout maakte wist Arcades een doorloopbal te scoren. Even later werd Simone Senders vrijgespeeld en daardoor lukte het haar om een afstandsschot te scoren. In dezelfde minuut wist ook Vera Leenders te scoren. Zij wist de ruststand te bepalen op 4-2 in het voordeel van Flamingo’s.

In de tweede helft wist Ada Kornuijt het eerste doelpunt te maken. Na een hele mooie actie lukte het haar het hele vak te belonen door te scoren. Daarna kreeg Arcades een strafworp. Deze kregen ze omdat het hele vak al meerdere waarschuwingen gehad had waar ze niks mee gedaan hebben. Ze legden te vaak hun hand op de bal tijdens het gooien met het uitbrengen van de bal. Daarna wist Vera Leenders weer te scoren van een mooie afstand. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Simone Senders. Zij gooide een doorloopbal in de korf. De wedstrijd eindigde in 7-3 in het voordeel van Flamingo’s.

Flamingo’s 2 speelde tegen VMS’21 3. Nadat zij vrijwel de hele wedstrijd achter hebben gestaan wisten ze in de slotfase van de wedstrijd doelpunten te gaan maken. Zo lukte het hen om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Flamingo’s wist uiteindelijk 9-8 te winnen.

Flamingo’s 1 speelt haar volgende wedstrijd op zondag 8 mei. Zij spelen dan tegen BMC 1 in Berlicum. Flamingo’s 2 speelt haar volgende wedstrijd ook op 8 mei, die wedstrijd wordt gespeeld tegen De Korfrakkers 4 in Erp.