Yoeri Arts in duel met een speler van Pusphaira. Lex Hollanders volgt het gespannen.

Opnieuw winst voor ELI

Sport

Lieshout - ELI boekte tegen Pusphaira de vierde overwinning in successie. De Eindhovense studentenploeg werd op eigen terrein met 2-4 verslagen. Hierdoor doet ELI nog volop mee om de derde plaats in de eindrangschikking. Het team van trainer Michael Thijs leek een simpele zege te boeken. De thuisclub werd in de beginfase met name over de linkerflank volledig overlopen door vooral de sterk acterende Aaron Hurkx.

Jaccy van den Enden was twee keer dicht bij de openingstreffer, maar beide keren ontbrak het tikkeltje geluk. Ook schoten van Danny de Koning en een kopbal van Lex Hollanders werden door de doelman van Pusphaira gestopt. In de achttiende minuut kwam ELI dan toch op voorsprong. Het was Aaron Hurkx, die de bal hoog in het net joeg, 0-1. Hierna was ELI nog duidelijk de bovenliggende partij, maar wegens een aantal slordigheden in de opbouw wist ELI niet veel doelrijpe kansen te creëren. De thuisclub kon hier weinig tegenover stellen. Tot de 45ste minuut. Toen was het V.d. Waerden, die de bal uit een vrije trap onhoudbaar voor Beau Bastiaans tussen de palen schoot, 1-1.

Na rust was de wedstrijd veel meer in evenwicht en gaven beide defensies weinig kansen weg. In de 65ste minuut kwamen de blauwwitten opnieuw op voorsprong. Een lange bal van Maurice Vinkenburg werd door Jaccy van den Enden fraai gecontroleerd en in het doel gewerkt, 1-2. Hierna controleerde ELI de wedstrijd door de bal beter in de ploeg te houden. In de 79ste minuut wist de Pusphaira-goalie een schot van Niels den Bol nog tot hoekschop te verwerken. Hieruit kwam de mooiste treffer uit voort. Lars Teuben zette met een schijntrap de defensie op het verkeerde been, waardoor Coen Brouwers doeltreffend kon uithalen, 1-3. Hierna was het wachten op een grotere uitslag. Jaccy van den Enden liet een riante kans op zijn tweede doelpunt schieten. Een minuut later stelde hij wel Niels den Bol in staat om de 1-4 binnen te schieten. Het slotakkoord werd toch door de thuisclub gezet. Kolen profiteerde van onoplettendheid in de ELI-defensie, 2-4. Zondag treedt ELI op eigen terrein aan tegen DVS uit Aalst, waartegen eerder met 2-0 werd verloren.