Verdiende overwinning Sparta’25 op Rood Wit Veldhoven

Beek en Donk - Sparta’25 deed in de uitwedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven met een 3-1 overwinning goede zaken in de strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie.

Sparta’25 begon goed aan de wedstrijd en kwam na 4 minuten al op een 0-1 voorsprong. Veel supporters was het ontgaan, maar de scheidsrechter wees naar de penaltystip voor een duwfout van een Veldhovense verdediger. Daan van Heijnsbergen verzilverde de strafschop, 0-1. Vijf minuten later was het een aanvaller van Rood Wit V die vrij voor het doel van Sparta’25 kon opduiken, maar Bram Werdens maakte de Veldhovense inzet onschadelijk. Na een kwartier spelen breidde Sparta’25 de stand uit naar 0-2. Een prachtige pass van achteruit van Dirk Biemans bereikte Robbert van Lankveld. Uit diens voorzet vanaf de achterlijn schoot Freek Schoones de bal in de lange hoek binnen. Halverwege de eerste helft werd een lange bal van Rolan van Melis niet goed ingeschat door de Veldhovense verdediging waardoor de bal voor de voeten van Daan van Heijnsbergen kwam. Helaas kon hij de bal niet de juiste kracht meegeven om het de goalie van Rood Wit V moeilijk te maken. Ondanks dat Sparta’25 duidelijk het betere van het spel had, kwam Rood Wit V 10 minuten voor de rust terug op 1-2. De Spartanen letten niet goed op waardoor Rood Wit V een korte corner kon nemen en hier uiteindelijk ook uit wist te scoren. Het lukte Sparta’25, om nog vóór de rust, de stand weer op 2 doelpunten verschil te brengen. Daan van Heijnsbergen kwam vrij voor de keeper en plaatste de bal beheerst voorbij de doelman in het doel, 1-3.

Direct na rust voorkwam Bram Werdens met een katachtige redding dat Rood Wit V weer snel op één doelpunt verschil kon komen. De thuisploeg kreeg in de tweede helft enkele kansjes om te scoren. Het spel van Sparta’25 was minder dan in de eerste helft, maar de groenwitten kwamen niet meer echt in gevaar. Het enige smetje was de onnodige gele kaart die Daan van Heijnsbergen opliep. Zo mist hij de volgende wedstrijd door een schorsing.

Dankzij deze overwinning en de resultaten op de andere velden heeft Sparta’25 het bereiken van een plek in de nacompetitie nu in eigen handen. Op 2e Pinksterdag 6 juni speelt Sparta’25 een thuiswedstrijd tegen Mierlo Hout, aanvang 14.30 uur. Bij winst zijn de Spartanen van deelname in de nacompetitie verzekerd.