Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Padelbanen bij ‘t Slotje, ondanks bezwaren toekomstige omwonende

Sport

Beek en Donk - Tennisvereniging ‘t Slotje in Beek en Donk kan beginnen met de aanleg van drie padelbanen, ondanks dat vorige week bezwaar is aangetekend door een persoon die gaat wonen in CPO Kerkakkers. In CPO Kerkakkers (oplevering zal nog enkele jaren duren) gaan veertien levensloopbestendige woningen gebouwd worden, op de plek waar vroeger de school Walterus ter Beecke stond. Enkele woningen komen min of meer tegenover de padelbanen.

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met vier glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. De sport is in Nederland enorm in opmars.

Er werd door de persoon bezwaar gemaakt tegen komst van de banen bij ‘t Slotje naar aanleiding van een uitzending van Editie.nl. Daarin werd gesteld dat padel kan zorgen voor geluidsoverlast. Bij het afgeven van de bouwvergunning is door de Omgevingsdienst niet aangegeven dat er een melding  Activiteitenbesluit gedaan moest worden. Daardoor is er geen akoestisch rapport gemaakt waarin berekend wordt of de geluidsbelasting ook binnen de normen van het Activiteitenbesluit valt.  

Geluidswerende maatregelen
Nu er bezwaar is gemaakt tegen de bouwvergunning heeft de Omgevingsdienst alsnog een voorlopige akoestische berekening gemaakt voor CPO Kerkakkers. Hieruit blijkt dat de normen overschreden zullen worden. Dit houdt in dat er geluidswerende maatregelen genomen moeten worden. Dit kan het plaatsen van geluidwerende schermen zijn of het niet gebruiken van de banen op bepaalde tijden.

Deze week is direct overleg gevoerd met het bestuur van de tennisvereniging ’t Slotje en de bezwaarmaker over de ontstane situatie, laat de gemeente nu weten. Beide partijen willen vooral vooruitkijken, de vereniging moet zich kunnen ontwikkelen en het woongenot van de toekomstige bewoners moet niet worden aangetast.

Duurt nog enkele jaren
Omdat het nog enkele jaren duurt voordat de huizen van CPO Kerkakkers er staan, is afgesproken dat ‘t Slotje tot die tijd de padelbanen gewoon kan gebruiken en kan ook het werkelijke geluid van de padelbanen gemeten worden. Dit dient dan als basis voor de te nemen maatregelen.