Coen Brouwers zet een ELI-aanval op.

Geen promotie voor ELI

Lieshout - ELI is er niet in geslaagd om promotie af te dwingen naar de 3e klasse. De ploeg van de scheidende trainer Michael Thijs verloor in Goirle de 2e promotiewedstrijd met 2-1 van GSBW.

Daar zag het in het eerste deel van de 1e helft niet naar uit. De Lieshoutse ploeg had duidelijk het initiatief, combineerde goed en kwam in de 4e minuut bijna op voorsprong. Aanvoerder Coen Brouwers speelde Jaccy van den Enden vrij. Deze zag zijn schot door de Goirlese sluitpost met de voet nog tot hoekschop verwerkt worden. Ook Bart Verkuijlen was met een kopbal en een omhaal heel dreigend. Aan de andere zijde dwong de thuisclub doelman Erik Swinkels een keer tot een redding. In de 25e minuut kantelde de wedstrijd. Na een goed opgezette combinatie moest Coen Brouwers in kansrijke positie geblesseerd afhaken. Hiermee verdween het overwicht van ELI en kwam GSBW beter in zijn spel. Beide teams kregen goede mogelijkheden via een kopbal van aanvoerder Dion van Loon en Jaccy van den Enden na een combinatie met Jordy van den Eijnden. In de extra tijd van de 1e helft voorkwam doelman Erik Swinkels met zijn voet nog een doelpunt, maar uit de aansluitende hoekschop was het Van Loon, die de 1-0 aantekende. Voor de vele meegereisde ELI-supporters was het jammer, dat direct hierna Robert Neilen de bal op aangeven van de afscheid nemende Roel Donkers onvoldoende richting gaf.

Direct na rust kreeg ELI een tweede tegenslag te verwerken, toen opnieuw aanvoerder Van Loon vrij simpel de 2-0 kon scoren. De wedstrijd leek beslist, omdat GSBW een overwicht had, maar de thuisclub wist de weinige kansen, die de ELI-defensie weggaf, niet te benutten. De ploeg van trainer Michael Thijs kon hier lange tijd heel weinig tegenover stellen. Wel claimde de ploeg een keer een strafschop toen de snelle Jordy van den Eijnden ten val werd gebracht, maar de goed leidende scheidsrechter liet doorspelen. In de slotfase ging ELI va-banque spelen en trachtte met lange ballen van achteruit de aansluittreffer te forceren. Dat lukte in de 82e minuut door een laag schot van Aaron Hurkx, 2-1. Hierdoor kwam er onrust bij GSBW en ontstond een spannende en ook hectische slotfase. Dat leidde enkele malen bijna tot de gelijkmaker. Een schot van Danny de Koning kwam via een verdediger bij Jaccy van den Enden, die jammerlijk miste. GSBW had hierna het geluk, dat een voorzet van Jaccy van den Enden door drie ELI-spelers werd gemist.

De Lieshoutse ploeg moest zich tenslotte met de 2-1 nederlaag neerleggen in het besef er alles aan gedaan te hebben. Met enige trots kan ELI terugkijken op een goed seizoen met zeker na de winterstop uitstekende resultaten.