BCL-H1.
BCL-H1.

Nieuwe teams Badminton Club Lieshout al samengesteld

Sport Sport

Nieuwe teams Badminton Club Lieshout al samengesteld

Lieshout - Met nog enkele speeldagen te gaan is Badminton Club Lieshout al volop bezig met het komende seizoen. In dat seizoen 2022/2023 zal de vereniging met twee teams gaan deelnemen aan de nationale competitie. BCL-1 zal gaan spelen in de 9de divisie en BCL-H1 zal haar krachten gaan meten in de 2de Herenklasse, waar met veren shuttles gespeeld wordt.

BCL-1 heeft afgelopen seizoen voor het eerst aan de competitie deelgenomen. Het jonge team wilde graag in de 9de divisie starten, maar werd vanwege een tekort aan inschrijvingen ingedeeld in de 8ste divisie. In die klasse zijn de tegenstanders duidelijk sterker en daarom wist BCL-1 in dit seizoen weinig punten te halen. Komend seizoen heeft het team weer inschrijving aangevraagd in de 9de divisie. Als ze daar ook werkelijk ingedeeld gaan worden, kunnen ze het geleerde in het vorige seizoen op de baan laten zien en meer wedstrijdpunten binnen halen. Komend seizoen zal BCL gekoppeld zijn aan sponsor BouwBaar Bouwmanagement en bestaan uit Tim van Bommel, Ainara Vandegard, Carolien van den Biggelaar, Richard Essers en Roel de Laat.

Herenteam
BCL-H1 heeft een geweldig seizoen achter de rug. In de reguliere competitie werd het team kampioen van de derde afdeling en mocht het, als afdelingswinnaar, uitkomen tegen de winnaars van de andere afdelingen. Ook die onderlinge kampioenenstrijd wist het team te winnen waardoor ze Nederlands kampioen zijn geworden in de Heren-klasse, waar met nylon shuttles gespeeld wordt. Komend seizoen promoveert het team om die reden naar de tweede herenklasse waar met veren shuttles gespeeld. een grote verandering en een duidelijk stap voorwaarts. Komend seizoen zal BCL-H1 gekoppeld zijn aan sponsor BouwCenter Swinkels en gevormd worden door Christian Klumpers, Ruud van Vijfeijken, Laurence Roijackers, Jeroen van der Heiden, Bert Manders en Wouter van Vijfeijken.

BCL-H1 is tijdens de speelavond van Badminton Club Lieshout nog eens hartelijk gefeliciteerd met het behalen van het Nederlands Kampioenschap.