Afbeelding

Succes bij EK3D boogschieten

Sport Sport

Laarbeek - Na twee jaar vanwege corona uitgesteld te zijn, kon het EBHC Europees kampioenschap 3D (boogschieten) eindelijk weer doorgang vinden, dit keer in het dorpje Confolens in het departement Charente in Frankrijk.

Een mooie heuvelachtige omgeving waar de organisatie parcoursen had gebouwd, in en om de meest mooie landschappen, een kasteelruïne en zelfs door het dorp zelf. Een waar walhalla voor de actieve 3D-schutter, maar voor de Nederlandse schutters extra uitdagend omdat zij natuurlijk de heuvelachtige parcoursen niet gewend zijn. Dit maakt het schatten van de te schieten afstanden afstanden en het schieten zelf, extra uitdagend. Ondanks deze extra moeilijkheidsgraad hebben de deelnemende leden van Bowhuntingteam Unicorn toch goed van zich laten horen.

Zo schoot Bjorn Dekkers, gedurende de hele week, een constant niveau en behaalde hiermee de bronzen medaille bij de Freestyle Recurve Junioren. Bij de dames in deze klasse verdedigde Yvon van de Ven, met succes haar prestatie van 2018 en won zij wederom de zilveren medaille. Ook bij de heren in deze klasse was er succes en won Wietse Aarden bij zijn eerste EK deelname gelijk de bronzen medaille. En daar bleef het niet bij, want samen met clubgenoot Dominique Durand en Tom Rezelman werd ook nog de zilveren medaille bij de landenteams gewonnen.