Christian Klumpers, Laurence Roijackers, Bert Manders, Jeroen van der Heiden en Ruud en Wouter van Vijfeijken (beide zittend).
Christian Klumpers, Laurence Roijackers, Bert Manders, Jeroen van der Heiden en Ruud en Wouter van Vijfeijken (beide zittend).

Herenteam Badminton Club Lieshout vliegend van start

Sport Sport

Lieshout - Met drie duidelijke overwinningen heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels meteen de leiding genomen in de derde afdeling van de Mannen-2 klasse, waar gespeeld wordt met veren shuttles. Na het Nederlands kampioenschap van het team in de klasse waar met nylon shuttles gespeeld wordt lijkt de overstap naar de klasse met een veren shuttle toch niet zo heel groot. Na drie overwinningen gaat het team fier aan kop in de derde afdeling.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – ESBV Panache-M2: 7-1.
De allereerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen de heren van de Eindhovense Studenten Badminton Vereniging Panache. Die partij begon behoorlijk moeizaam met lange driesetters en meteen verloren Bert Manders en Laurence Roijackers hun partij van Wei Liu en Jianhong Wang. Na deze verliespartij ging het wat beter, maar moest toch regelmatig een derde set toegevoegd worden. Gelukkig voor de Lieshoutenaren viel die toegevoegde derde set steeds in Lieshouts voordeel uit, waardoor het bij één verliespartij bleef en de eerste zeven punten konden worden bijgeschreven.

BC Geldrop-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 2-6
Ook tegen het Geldropse herenteam had BCL-H1/BouwCenter Swinkels veel driesetters nodig: in totaal vijf keer moest de wedstrijd verlengd worden om een winnaar aan te kunnen wijzen. Ook deze keer vielen de cruciale laatste punten uit in Lieshouts voordeel. Christian Klumpers won zijn driesetter met 19-21 in de derde set. Ook Bert Manders wist met 19-21 de overwinning binnen te halen. Wouter van Vijfeijken en Bert Manders konden dat niet nadoen en verloren hun driesetter met 21-17. Tussendoor verloor Laurence Roijackers zijn singlepartij waardoor en zes winstpunten werden overgehouden aan deze wedstrijd.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC WIK-M2.
De wedstrijd tegen het Sittardse BC WIK was wat minder evenwichtig dan de vorige wedstrijden. In de hele wedstrijd kwamen slechts twee driesetters voor, waarmee een duidelijk klasse-verschil onderstreept werd. De jonge tegenstanders uit Sittard spelen dit seizoen voor het eerst in de herenklasse en merken dat die overstap groot is. Dat het Lieshoutse team de onderlinge partijen met duidelijke cijfers wilde winnen onderstreept de ambitie van het team.