Archieffoto presentatiedag bij Bedo
Archieffoto presentatiedag bij Bedo Foto:

Zwaar gehavend Bedo sleept zege uit het vuur in Maasbree

Sport Sport

Beek en Donk - Zwaar gehavend vertrokken de Heren Senioren 2 van Bedo naar Maasbree om het op te nemen tegen het plaatselijke BSAC. Afgaande op de kennis van vorige competities werd BSAC als de zwaarste tegenstander van deze competitie ingeschat. 

Maar liefst zeven spelers van Bedo waren niet beschikbaar, waardoor de bezetting uiterst krap was. Vanuit de A-jeugd werden nog twee spelers als versterking meegenomen. De wedstrijd zou naar verwachting zwaar worden nadat BSAC erg fanatiek leek in de warming-up. De wedstrijd begon met een sterk staaltje psychologische oorlogsvoering doordat de aanvoerder van Bedo bij de toss ervoor koos om te ruilen van speelhelft. Dit bracht de tegenstander meteen uit zijn doen. Door een vroege tijdstraf voor Bedo werd de toon direct gezet en door de scheidsrechter de grenzen aangegeven. De strijd ging behoorlijk gelijk op. BSAC wist enkele doelpunten los te komen, maar niet uit te lopen. Bedo kon door sterk verdedigend spel de schade beperkt houden en de jeugd stond zijn mannetje. Aanvallend vond Bedo relatief gemakkelijk gaten in de Limburgse defensie. Een seconde voordat de zoemer af zou gaan voor een welverdiende pauze wist Bedo nog een doelpunt te maken waardoor de mannen met 12-12 aan de thee gingen.

Er werd besloten de krachten iets meer te sparen in de tweede helft door de aanvallen wat langer te laten duren. Desondanks wist BSAC snel een gat van drie doelpunten te slaan: 15-12. Hierna was de pijp bij BSAC leeg. Een kwartier voor tijd kwam Bedo op voorsprong. De wedstrijd werd feller, wat tot menige irritatie leidde. Bedo liet zich echter niet van de wijs brengen, gaf de voorsprong niet meer uit handen en speelde de wedstrijd koelbloedig uit. Luid victorie kraaiend verlieten de heren van Bedo het veld met een welverdiende 17-23 overwinning.