Groepsfoto met alle gasten en de jeugdspelers.
Groepsfoto met alle gasten en de jeugdspelers.

Verbinding en sportplezier

Sport Sport

Beek en Donk – De afgelopen weken verbleven er vluchtelingen in Het Anker in Beek en Donk. Voor deze groep mensen is door vele vrijwilligers en diverse organisaties van alles op touw gezet. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Op vrijdag 23 en 30 september kwam een grote groep badmintonnen bij BC Mixed. 

Op de ramen in Het Anker hangt het vol met inschrijflijsten. De vluchtelingen die tijdelijk in Beek en Donk verblijven kunnen kiezen uit heel veel activiteiten die voor hen georganiseerd worden. Tuinieren, knutselen, taallessen, wandelingen, diverse sporten. Het aanbod is groot en er wordt goed gebruik van gemaakt. Op vrijdagavond worden de deelnemers voor badminton opgehaald. Nadat de eerste avond elf mensen zich hadden aangemeld, bleek het op vrijdag 30 september ineens een stuk drukker. Voor de ingang van verzamelden zich ruim 20 personen, van jong tot oud. In een lange stoet ging het te voet naar sporthal d’n Ekker.

In de sporthal is het drukte van belang. Als snel staan alle banen vol. De jeugdbegeleiding zet per baan twee eigen jeugdspelers bij twee gastspelers. Ze spelen met elkaar en hebben vooral heel veel plezier. Maar ook het badmintonnen gaat ze goed af. Ondanks de taalbarrière, die er zo nu en dan is, zorgt de sport voor verbinding. Het is mooi om te zien hoe jong en oud samen plezier beleven. Tijdens de wandeling terug naar Het Anker wordt er nog volop nagepraat. Dankbaar wordt afscheid genomen. De gastvrijheid die Beek en Donk heeft getoond is bij de groep zeker niet onopgemerkt gebleven. Dat is een compliment voor alle vrijwilligers die de afgelopen weken een bijdrage hebben geleverd.