SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Bedovo rondt 50-jarig jubileum af met WK-uitje

Sport Sport

Beek en Donk - Bij Bedovo was het afgelopen zondag feest. Alweer, want na een geslaagd jubileumseizoen vierde de volleybalvereniging dit weekend nog eenmaal haar 50-jarig jubileum.

Zondag 2 oktober om 14.00 uur vertrok een dubbeldekker met 75 Bedovo-leden en vrienden bij Café Thuis en zette koers richting het Gelredome in Arnhem. Na een gezellige busrit wachtte daar het fantastisch opgezette decor van de voorrondes van het WK volleybal. De sfeer zat er goed in en de Bedovo-delegatie vond hun plek in het stadion om te aanschouwen hoe de oranjedames hun beste beentje voortzetten in de hoop na hun flop tegen België (ze verloren met 1-3) te stunten tegen topland Italië.

Na een moeizame eerste set, kwam Nederland onder aanmoediging van de oranje-fans op stoom en leek die stunt er misschien weleens te komen. Nederland profiteerde optimaal van de gemiste kansen van hun tegenstander en zo was bij een stand van 1-1 nog alles mogelijk. Italië had echter nog reserves en zette een tandje bij om de derde en vierde set overtuigend naar zich toe te trekken. 1-3 Italië. Aan de aanmoediging van Bedovo en de sfeer in het stadion heeft het niet gelegen en gelukkig drukte het ook geen stempel op deze feestelijke dag. Na dit ware volleybalspektakel werd er unaniem besloten dat deze dag een herhaling waard is.Voor de oranjedames betekent dit overigens niet het einde van hun toernooi. Zij plaatsten zich alsnog voor de tweede groepsfase van het WK. In de volgende wedstrijden, die in Ahoy Rotterdam zullen plaatsvinden, neemt de Nederlandse ploeg het op tegen China, Japan, Argentinië en Brazilië. Deze keer kijkt Bedovo vanuit huis of D’n Ekker mee!

Naast de rol als supporter, kwam Bedovo afgelopen weekend ook zelf in actie. In de recreantencompetitie is team Buitenzinnig bezig aan een opmars. Na een valse start, wonnen zij hun tweede wedstrijd met 2-1 en werd vorige week de eerste 3-0 overwinning op hun naam geschreven. De heren van Sportshop Laarbeek hadden een pittigere week en verloren voor het eerst dit seizoen met 2-1. In de Nevobo-competitie won Café Thuis dames 2 in vier spannende sets knap van Ovoco dames 1. Bij de jeugd had Schoolpleinadvies.nl Meisjes A een zware kluif aan VC Fortutas. Ze verloren met 1-3. De jongens kwamen net te kort en verloren met 2-3 van DKJO. De jongste jeugdleden van Meisjes C redden de dag door thuis met 3-1 te winnen.