BCL-H1/BouwBaar Bouwmanagement met Tim van Bommel, Ainara Vandegard en Carolien van den Biggelaar. Roel de Laat ontbreekt op de foto.
BCL-H1/BouwBaar Bouwmanagement met Tim van Bommel, Ainara Vandegard en Carolien van den Biggelaar. Roel de Laat ontbreekt op de foto.

Mixteam Badminton Club Lieshout sprokkelt volop punten

Sport Sport

Lieshout - Met twee gelijke spelen en één nipt verlies is BCL-1/BouwBaar Bouwmanagement aanzienlijk beter aan de competitie begonnen dan afgelopen seizoen. Het team heeft nu, na drie wedstrijden, al meer punten gescoord dan het hele afgelopen seizoen bij elkaar. Met een zesde plaats in afdeling 15 van de achtste divisie doet het team het prima en is er zelfs uitzicht op een hogere positie.

Ook dit seizoen treed het mixteam aan met vijf vaste spelers. Toch was de eerste de beste wedstrijd al een invaller nodig. Barbara van Riemsdijk wist tijdens haar invalbeurt één punt binnen te slepen: samen met Ainara Vandegard won zij de damesdubbel. Samen met Roel de Laat lukte dat nét niet: met 21-23 werd de derde set verloren. Tussendoor verloor Barbara haar singlepartij, maar werden door de andere teamleden voldoende punten binnen gehaald om de eerste wedstrijd met een gelijkspel (4-4) af te kunnen sluiten.

BCL-1/BouwBaar Bouwmanagement – BC Rapid-1: 3-5
Tegen het eerste mixteam van BC Rapid was het team weer niet compleet: deze keer was Roel de Laat afwezig. De wedstrijd tegen het Reuselse Rapid begon ook nog eens slecht. Allebei de dubbelpartijen werden verloren; beide in twee sets. Ook de mixpartijen lieten eenzelfde beeld zien: de Reuselse tegenstander is duidelijk beter ingespeeld in het dubbelspel. In de singlepartijen was de situatie juist andersom. Drie van de vier partijen werden gewonnen. Alleen Tim van Bommel kon niet tot winst komen: hij verloor met 12-21 en 14-21 van Kevin Jansen.

Rudra United-3 - BCL-1/BouwBaar Bouwmanagement: 4-4
In de derde wedstrijd van het seizoen, uit tegen het Eindhovense Rudra United, was het team in de basisopstelling helemaal compleet. De startende dubbelpartijen werden eerlijk gedeeld: de heren verloren en de dames wonnen. Ainara Vandegard en Carolien van den Biggelaar deden het ook goed in de singlepartijen. Ainara won in twee sets: Carolien wist dat ook te doen en won in drie sets. Het vierde punt werd binnen gehaald door Ainara Vandegard en Tim van Bommel. Na een gelijk opgaande eerste set (20-22) maakten zij in de tweede set korte metten met de tegenstander (6-21) en werd het vierde punt behaald.