De nog steeds ongeslagen Bert Coolen.
De nog steeds ongeslagen Bert Coolen. Foto:

Een en Twintig 1 verovert koppositie

Sport Sport

Beek en Donk - Na een 1-9 overwinning bij Flash in Eindhoven, mag Een en Twintig 1 zich voor minimaal één week koploper noemen in de 2e klassse. Jordi Kivits en Peter van den Eijnde kwamen relatief eenvoudig voorbij hun tegenstanders. Hetzelfde gold voor Rowena de Haas, ware het niet dat zij toch wel enigszins verrassend eenmaal door haar knieën moest.

Na de 8-2 nederlaag bij het ontvangende Return Oss kunnen de kampioensaspiraties van team 2 voorlopig terug in de kast. Jos Beniers en Silvain de Koning mochten elk één keer de smaak van een persoonlijke overwinning proeven, voor Stefan Hamelijnck was zelfs dit niet weggelegd. Omdat de concurrentie bovenin elkaar punten afhandig weet te maken is de situatie nog niet uitzichtloos.

Bij team 3 blijken Aum van Berlo, Guido Graat en met name Bert Coolen wekelijks een maatje te groot voor de klasse waarin zij dit seizoen uitkomen. Dit keer kwam het bezoekende Veldhoven nog genadig weg met een 8-2 nederlaag. Opvallend is dat de nog jonge Bert Coolen ook deze avond weer al zijn wedstrijden wist te winnen. Het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de 3e klasse lijkt dit team nu al bijna niet meer te kunnen ontgaan.   

In de wedstrijd tussen Een en twintig 4 en Deurne was er sprake van een ware revival. Ton Paardekoper, Rolf Hendricksen en Tim van Dalen keken na vijf wedstrijden tegen een 3-2 achterstand aan. In alle resterende partijen waren de Een en Twintig spelers de bovenliggende partij, waardoor een mooie 3-7 overwinning mee naar Beek en Donk werd genomen. Door deze overwinning heeft Een en Twintig een positie in de middenmoot weten te veroveren.

Een en Twintig 5 kwam tegen mededegradatiekandidaat Veldhoven net te kort. Na een 7-3 nederlaag stonden de Beek en Donkse gezichten op somber. Rob Udink, Hamet Alisedaghat en invaller Jos de Gruyter waren allen één keer hun tegenstander de baas. In de tussenstand bezet Een en Twintig momenteel de laatste plaats, maar de kwaliteit is aanwezig om deze plek aan een andere vereniging over te dragen.    

Een prima 9-1 overwinning op OTTC bracht team 6 bijna naar de kop van de ranglijst. Jos de Gruyter en Hans Eekels lieten hun tegenstanders telkenmale in het zand bijten. Jolanda Biemans was één keer de mindere van haar tegenstander. Met het oog op de cruciale wedstrijd tegen koploper Never Despair hoeft Een en Twintig komende week zeker niet te wanhopen.

Ondanks de 2-8 nederlaag wisten Shaun Marien, Chris Klingsporn en Petri Dovens van team 7 vaak goed tegenstand te bieden aan tegenstander Unicum. Petri en Shaun wisten elk een punt in de wacht te slepen. Met drie in de competitie debuterende spelers en een gemiddelde teamrating die ver onder dat van hun tegenstanders ligt zijn de resultaten overigens prima te noemen.