Isis Welten (l) en Suze Raaijmakers (r) proberen aanval BC Vlissingen af te stoppen.

Heren 1 en Dames 1 Basketball Club Lieshout pakken winst

Lieshout - Onder 14-1 bezocht Akros in Boxmeer. Lieshout keek binnen enkele minuten tegen een achterstand van 10 punten aan. Dit verschil bleef tot het begin van de tweede helft, maar de kleine selectie brak Lieshout uiteindelijk op. Het verloor met 70-48.

Daarna was het de beurt aan Mannen Onder 16. Zij speelden een spannende wedstrijd in Boxmeer die in het voordeel van Lieshout werd beslist. Een nipte 60-64 overwinning. Mannen Onder 18 speelde eveneens in Boxmeer. Sven Beckers was duidelijk uitgeslapen en had goed ontbeten, want met 36 punten (7 driepunters) bleek hij niet te stoppen. Lieshout won met 47-55.

Vrouwen Onder 22 had een lange reis naar Vlissingen in de benen. De rit had een effect op de felheid van de dames, die in het eerste kwart nauwelijks wisten te scoren. Ze kwamen met 27-6 achter. Daarna was het scoreverloop gelijk, maar het verschil van 20 punten kon niet meer worden weggepoetst. Lieshout verloor met 74-56.

Dames 1 nam het op tegen Falcons in Valkenswaard. In de eerste minuten leek Falcons al een comfortabele voorsprong te pakken, maar Lieshout stelde orde op zaken en wist het verschil te beperken tot één punt aan het einde van het eerste kwart. Daarna namen de dames van Lieshout het initiatief en bouwde een voorsprong van 10 punten op naar het laatste kwart. In dit laatste kwart werd het nog even spannend. Falcons kroop weer terug tot vier punten, maar daarna wist Lieshout mede door Floor Welten (27 punten) uit te lopen en de winst te pakken: 46-60.

Heren 1 kwam zondag al vroeg in actie tegen Tenderfeet in Heeswijk Dinther. Lieshout nam direct het initiatief en pakte een voorsprong van 10 punten, die niet meer werd afgegeven. Ronnie Verheijen (20 punten) en Stijn Potting (17 punten) namen een groot deel van de scores voor hun rekening in een 55-67 overwinning.

Op zondag ging Onder 12 naar Almonte in Eindhoven. Ryan van den Broek (14 punten) kwam flitsend uit de startblokken en scoorde 7 van 9 punten in de eerste twee periodes. Daarna was het Loet Gardenier die onstopbaar was. Hij scoorde 19 punten in een 30-45 overwinning voor Lieshout. Gemengd Onder 14-2 kwam eveneens in actie tegen Almonte. Zij speelden een moeilijke wedstrijd. Almonte was ijzersterk in de fast break, waarop Lieshout geen antwoord had. Sennen Munsters en Skye van der Linden, beide 10 punten, konden een 71-33 verlies niet voorkomen.