Sparta’25 - Groesbeekse Boys eindigt in 1-1

Beek en Donk - Sparta’25 trad afgelopen zondag op het eigen sportpark ’t Heereind aan tegen het vorig seizoen gepromoveerde Groesbeekse Boys. Het elftal van trainer Patrick Methorst moest het nog doen zonder de afwezige Michiel Koot en geblesseerde Daan van Heijnsbergen.

In de eerste helft had Sparta’25 de nodige problemen met de gasten uit Groesbeek. In de derde minuut kreeg Groesbeekse Boys al een uitstekende kopkans. En na 10 minuten was er een prima schotkans voor de snelle, behendige rechtsbuiten. Maar beide haalden niet het gewenste resultaat. Voor de eerste echte kans van Sparta’25 moest men wachten tot de 20e minuut. Tim van Horik legde de bal vanaf de achterlijn terug naar Rick van Heijnsbergen. Die zag zijn schot geblokt worden en de rebound van Mike Jansen werd tenslotte door de doelman gekeerd. Na een half uur spelen kwam Groesbeekse Boys op een verdiende voorsprong. Dirk Biemans probeerde een voorzet vanaf de rechterkant nog weg te werken, maar de bal kwam voor de voeten van een Groesbeekse aanvaller. Die schoof de bal door de benen van Bram Werdens in het doel, 0-1. Voor rust werden de gasten nog twee keer gevaarlijk, maar Bram Werdens zorgde ervoor dat de rust met een 0-1 stand werd bereikt.

Na de rust kwamen de groen-witten beter uit de startblokken en het duurde maar vijf minuten voordat Sparta’25 op gelijke hoogte kwam. Mike Jansen zorgde ervoor dat Freek Schoones met de bal aan de voet vrij voor de keeper kwam en de gelijkmaker op zijn naam kon schrijven. Hierna kreeg Sparta’25 nog enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen met een kopbal van Freek Schoones en een bal op de paal van Rick van Heijnsbergen. Ook Groesbeekse Boys had met een tweetal afstandsschoten de overwinning nog naar zich toe kunnen trekken. Maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Zondag 16 oktober onderneemt Sparta’25 een nieuwe poging om de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen in de uitwedstrijd tegen Schijndel, aanvang 14.00 uur.