Meike Meeusen (links) en Gwenn Gilsing (rechts).
Meike Meeusen (links) en Gwenn Gilsing (rechts).

Drukke tijden voor RC de Oude Molen door wedstrijden in binnen- en buitenland

Sport Sport

Beek en Donk - Afgelopen week reden meerdere rolschaatssters van RC de Oude Molen voor de Cup of Europe in Bergen op Zoom. Momenteel is de Laarbeekse rollerclub met vier rijdsters vertegenwoordigd in Hettange-Grande (Frankrijk) bij de volgende reeks internationale wedstrijden. De Hettange-Grande International duurt van 13 tot en met 15 oktober.

Op het moment van het gesprek is trainster Shirley Westhoff (25) net een aantal uur terug uit Bergen op Zoom. Met haar rijdsters Meike Meeusen (11), Gwenn Gilsing (14) en collegatrainster Julia van Zutven (23) heeft Westhoff dagenlang op locatie gezeten voor de zogenoemde Cup of Europe, oftewel het Europese Kampioenschap. Meeusen en Gilsing deden respectievelijk mee in de categorieën mini’s en cadetten op het onderdeel solo dance. Beiden haalden tweemaal een top tien klassering, in een competitie waarbij 21 rijdsters reden. De Laarbeekse rollervereniging kan met een positief gevoel terugkijken op de prestaties, ondanks lange dagen gemaakt te hebben. Westhoff: “Als je in slechts een week tijd zo’n resultaten kunt neerzetten, dan kun je alleen maar trots zijn. Daar hebben wij immers een jaar lang voor getraind.”

Onder één vlag
Bij internationale wedstrijden zijn alle rolschaatsers onderdeel van Team NL. De omstandigheden bij zo’n wedstrijd zijn zowat gelijk aan de elementen van professionele competities. “Het hele team overnacht samen in een hotel en ’s ochtends vertrekt iedereen naar de wedstrijdbanen”, vertelt Westhoff. “Je bent de hele tijd met de wedstrijden bezig. Als sporters zelf niet in actie komen, kijken ze naar teamgenoten die bezig zijn. Het groepsgevoel is op die momenten erg sterk, want iedereen moedigt elkaar aan.”

Toch ontbreekt de Beek en Donkse of Laarbeekse trots niet. Westhoff: “Het is zeker ook een Laarbeekse succesje. We zijn een klein dorpje, maar onze leden lieten ondanks dat knappe prestaties zien.” 

Jonge generatie
Voor rolschaatsfanaat Meike Meeusen is een leven zonder de sport moeilijk voor te stellen. Ze deed mee aan de Europese wedstrijden in Bergen op Zoom en kijkt met een voldaan gevoel terug. “Mijn verplichte dansen gingen vrij goed, alleen bij de vrije dans schoof ik uit. Dat is balen, maar verder ben ik wel tevreden.”

De jonge rolschaatsster gaat, na het interview, trainen voor het volgende sportevenement in Hettange-Grande. “Het maakt me eerlijk gezegd niet zoveel uit dat de nieuwe rollerwedstrijd zo snel komt. Al is het volgende week of een maand later, je moet er even hard voor trainen. Ik hoop in Frankrijk op plezier tijdens het rijden en een goede prestatie, namelijk het halen van de top vijf.”

Meike Meeusen
Meike Meeusen (links) en Shirley Westhoff (rechts).