Jordi Kivits, speler van team 1 van Een en Twintig.
Jordi Kivits, speler van team 1 van Een en Twintig. Foto: RdR

Stuivertje wisselen om koppositie TTV Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Een en Twintig deed afgelopen week goede zaken in de race om het kampioenschap. Wist vorige week TTCV uit Veghel nog de koppositie over te nemen, dit keer was het Een en Twintig dat zich met nog drie wedstrijden te gaan weer koploper mag noemen. Deze koppositie ontstond na een maximale 10-0 overwinning op het Tilburgse Tiosen. De voorsprong van 1 punt is echter minimaal. Aanstaande vrijdag gaan beide teams de strijd aan met elkaar. Een en Twintig heeft daarbij de pech dat het zal moeten aantreden zonder haar vaste kracht Jordi Kivits.

Team 2 had een dubbel programma af te werken en was daarbij wisselend succesvol. Op woensdagavond wisten Silvain de Koning, Jeroen Engelhart en Stefan Hamelijnck ttv Maashorst een gevoelige 3-7 nederlaag toe te brengen. Door dit resultaat werd afstand gedaan van de kans op rechtstreekse degradatie. Jammer genoeg kon er een dag later geen vervolg worden gegeven aan deze opwaartse beweging. Het Eindhovense Renata wist met sterk spel Een en Twintig een nederlaag, zij het de kleinst mogelijke cijfers, toe te brengen. Opvallend was dat Jeroen Engelhart, die een erg sterk seizoen doormaakt, op donderdagavond niet tot scoren kwam.

Bij team 3 lijkt het nog slechts een kwestie van tijd voordat het kampioenschap wordt behaald. Door de 8-2 overwinning op ‘concurrent’ Taveres kan en zal het kampioenschap Een en Twintig niet meer ontgaan. Joost van Goch, Guido Graat, Bert Coolen, Guis Oprins en Aum van Berlo mogen zich gaan voorbereiden op een kampioensfeestje en de daaraan gekoppelde promotie.

Team 4 lijkt steeds beter in de competitie te groeien. Dit keer vond koploper Renata haar Waterloo bij de Een en Twintig spelers Patrick Biemans, Rolf Hendricksen en Tim van Dalen. Na een avond vol strijd en spanning vierden Patrick, Rolf en Tim een 6-4 overwinning. Mocht deze vormgroei zich voortzetten dan is een hoge klassering en zelfs een kampioenschap niet uitgesloten.

Tegen koploper Valkenswaard kwam team 5 duidelijk tekort. Eva Verrijt wist met één overwinning te voorkomen dat de Een en Twintig spelers puntloos naar huis werden gestuurd. Door dit resultaat lijkt degradatie niet meer te voorkomen.

Het debuterende team 7 kon het ook in haar wedstrijd tegen ATTV uit Asten, getuige de 8-2 nederlaag, niet bolwerken. Petri Dovens en Wendy van Deursen streden als leeuwinnen, maar kwamen in al hun wedstrijden toch nog wat te kort. De eveneens strijdbare Shaun Marien werd met twee overwinningen wel beloond voor zijn inzet.

Team 6 kwam niet in actie.