Archieffoto: Michiel Koot in actie tegen NWC.
Archieffoto: Michiel Koot in actie tegen NWC. Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 wint met 1-2 van Volkel

Beek en Donk - Na twee overwinningen op rij nam Sparta’25 het afgelopen zondag in een uitwedstrijd op tegen Volkel.

De start van de wedstrijd was van beide teams zeer matig. Een laag baltempo zorgde ervoor dat de doelverdedigers niet op de proef werden gesteld. De eerste noemenswaardige kans voor Sparta’25 was er na 15 minuten. Een voorzet van Denzel Hajema belandde, nadat een verdediger van Volkel volledig naast de bal trapte, voor de voeten van Rick van Heijnsbergen. Hij raakte de bal echter totaal verkeerd waardoor deze hoog over het doel ging. In de 19e minuut kreeg Volkel een vrije trap toegekend op een dertigtal meter van het doel van Sparta’25. Job van Oort wist hier wel raad mee en bracht Volkel op een 1-0 voorsprong. Even later was het Freek Schoones die voor gevaar zorgde, maar zijn schot belandde aan de verkeerde kant van het net. Toch trok Sparta’25 iets over het half uur de stand gelijk. Een verre ingooi van Denzel Hajema werd door Volkel uitverdedigd, maar de bal kwam voor de voeten van Mike Janssen, die van ruime afstand verwoestend uithaalde: 1-1. Even leek het erop dat Sparta’25 met een voorsprong de rust in zou gaan, maar het schot van Freek Schoones ging rakelings naast het doel.

Halverwege de tweede helft kwam Sparta’25 op voorsprong. Een afstandsschot van Stan van de Ven werd niet goed gekeerd door de doelman van Volkel waardoor Michiel Koot de 1-2 op zijn naam kon zetten. In het laatste kwartier waren de groen-witten nog twee keer gevaarlijk. Stan van de Ven drong met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen, maar hij miste de kracht om te scoren. De goed ingevallen Niels van Oorschot bracht enkele minuten later Rick van Heijnsbergen in scoringspositie maar zijn schot ging naast het doel.

Door deze overwinning is Sparta’25 naar de derde plaats op de ranglijst geklommen. Zondag 13 november komt nummer vier Prinses Irene op sportpark ’t Heereind op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.