Sparta’25 verliest in Schaijk met 3-2 van DAW

Beek en Donk - In de tweede wedstrijd van de competitie nam Sparta’25 het in Schaijk op tegen DAW, dat de eerste wedstrijd had verloren van Heeswijk.

Het team van Sparta’25 was direct vanaf het begin geen schim van het matte elftal van een week geleden. DAW had geen antwoord op de inzet en het hoge tempo van de Spartanen. Het enige dat men Sparta’25 kon verwijten was dat, er te weinig echte kansen uit het enorme overwicht voortkwamen. Na ruim een kwartier spelen kwam Sparta’25 op een verdiende 0-1 voorsprong. Het was Freek Schoones die de treffer op zijn naam mocht schrijven. Na 28e minuut kwam de eerste echte kans voor DAW. Prima combinatiespel over de rechterkant bracht Siem van Merwijk in scoringspositie, maar gelukkig voor de groen-witten ging zijn schot voorlangs. Enkele minuten later wist Sparta’25 de score te verdubbelen. Een lange bal van Stan van de Ven werd verkeerd ingeschat door een verdediger van DAW, waardoor de bal voor de voeten van Denzel Hajema viel. Die kon vervolgens richting doel oprukken en de 0-2 scoren. Sparta’25 kon in de rust met een goed gevoel en een verdiende voorsprong het kleedlokaal opzoeken.

Met deze 0-2 ruststand was het te verwachten dat DAW direct vanaf het begin van de tweede helft fanatiek uit de startblokken zou komen. Voor de Spartanen was het dus van groot belang om de eerste minuten goed te doorstaan. Helaas ging het na twee minuten al mis. Bij de eerste paal ging een luchtduel verloren en hiervan profiteerde Corik Megens, die de 1-2 binnenschoot. In de 68 minuut kwam DAW op gelijke hoogte. Een communicatiefout in de achterhoede van Sparta’25 zorgde er voor dat Roel Janssen de 2-2 kon binnenschieten. De mannen uit Schaijk kregen nog enkele uitstekende kansen maar wisten het net niet te vinden tot aan de 90e minuut. Uit een hoekschop kon de bij de tweede paal vrijstaande Huib van Merwijk de bal binnenschieten en ervoor zorgen dat de drie punten in Schaijk bleven. Een teleurstellend resultaat voor Sparta’25 na een uitstekende eerste helft.

Hopelijk kan Sparta’25 zondag in de thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys revanche nemen en het niveau van de eerste helft over de volle 90 minuten volhouden. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.