Skye van der Linden beslist de wedstrijd vanaf de vrijeworplijn.

Spannende wedstrijden tussen Basketball Club Lieshout en Black Shots

Lieshout - Het ongeslagen Onder 12 speelde in Valkenswaard tegen Falcons. Lieshout nam een 2-17 voorsprong. Daarna ging het scoren moeizamer. Beide teams liepen qua scores gelijk op, maar door de vroeg opgebouwde voorsprong kwam Lieshout niet meer in gevaar. Het won met 33-49.

Onder 14-1 speelde zaterdag tegen Attacus in Veghel. Lieshout wist kwart na kwart de voorsprong uit te bouwen en won uiteindelijk met 38-83. Met 36 punten werd Joep van Offeren topscorer.

Dames 1 startte sterk tegen EBVB Octopus in Vught met een voorsprong van 8 punten. Octopus kwam door gebruik te maken van hun lengte langszij en nam een kleine 33-28 voorsprong bij rust. Lieshout wist goed stand te houden, maar Vught besliste de wedstrijd uiteindelijk op lengteverschil. Eindstand: 65-44.

Op zondagochtend speelde Onder 14-2 in Helmond tegen slechts zes spelers van Black Shots. De opdracht voor Lieshout was om de tegenstander op snelheid uit te putten en in foutenlast te krijgen door de basket aan te vallen. Lieshout was sterker, maar door onnodig balverlies en gemiste kansen bleef Black Shots in het spoor. In het vierde kwart nam Helmond een voorsprong van vier punten. Lieshout vocht zich terug naar een voorsprong van twee punten. In de laatste seconden van de wedstrijd verhoogde Skye van der Linden de voorsprong naar drie punten vanaf de vrijeworplijn. Black Shots scoorde nog één keer, maar Lieshout won met 45-46.

Mannen Onder 18 speelde ook in Helmond. Black Shots startte beter dan Lieshout en nam een 15-9 voorsprong. De Lieshoutse verdediging stond daarna beter, maar aanvallend werden veel kansen gemist. Met een 33-32 achterstand brak de laatste periode aan. Joris Bast trok de stand gelijk naar 41-41 in de eindfase van de wedstrijd. Via een score en een geraakte bonus vrije worp besliste Black Shots de wedstrijd met 44-41.

Heren 1 speelde tegen het nog ongeslagen Dunatos in Meerssen. Met een 0-9 run pakte Lieshout de leiding. Dunatos vocht terug, maar Lieshout kon met een kleine 40-43 voorsprong de rust in. Na de pauze nam Dunatos de leiding over met 67-58. Lieshout kwam nog terug tot vier punten, maar kon de winst niet meer pakken. Het verloor met 81-74.

Heren 2 had zaterdag een lastige middag in Rosmalen en verloor met 147-37, Vrouwen Onder 22 speelde tegen het sterke Barons in Breda en verloor met 103-44 en Mannen Onder 16 boekte een knappe overwinning van 53-59 in Helmond.