Afbeelding

Lopers Runnersclub Lieshout lopen Marathon Rooi met windkracht 4

Sport Sport

Lieshout - De Marathon Rooi werd op zondag 6 november georganiseerd. Runnersclub Lieshout was goed vertegenwoordigd: zes lopers voor de hele marathon en drie teams voor de estafette. Gelukkig bleef het een groot deel van de dag droog. Wel mocht iedereen de strijd aan met de stevige wind!

Twee estafette-teams hadden eenzelfde tactiek: ruim 10 km aan één stuk lopen en de rest meefietsten. In het ene team startte Marc. Daarna nam Evert de estafettesjerp van hem over. Ine en Vera zorgden voor het slotakkoord. Zeer tevreden met 3:43.

In het andere team (Harold, Marco, Marcel en Tim) werd vooral veel gelachen, net als tijdens de trainingen. Ze hadden alleen niet alles getraind. “We kregen allemaal een houten kont van het fietsen.” Een mooie tijd, 3:49.

Het derde team (Marieke, Suzanne, Jan en Geert) hanteerde een afwijkende tactiek. Zij kozen om per 5 km te wisselen. Iedereen verbaasde zichzelf over het gelopen tempo dat werd gelopen. Het resultaat was 3:56.

Rianne liep haar eerste marathon op tijd. Over de afstand had ze geen zorgen, maar de tijdslimiet was wel een uitdaging. Tjerk bood aan haar te begeleiden. Hij hielp haar mooi uit de wind, zodat ze in constant tempo kon lopen. Met aanmoediging van RCL’ers kwam ze trots over de finish in 4:53.

Dennis Gremmen liep zijn eerste marathon en was zeer gemotiveerd. Begeleider Hein heeft hem tegen het einde meermaals aangemoedigd: “Kom op nog even doorbijten! Op de prestatie die je gaat neerzetten kan je daarna nog jaren teren.” Het doel was onder de 4 uur uit te komen. Zijn resultaat: 3:50.

Rudy liep zijn tweede marathon. De wind en de onverharde wegen maakten het zwaar. Begeleider Mies was er de laatste km’s bij en gaf hem de nodige morele steun. In totaal heeft Rudy een nette tijd gelopen: 3:49.

Maikel trainde voor een pr. In de drie maanden training had hij te maken met ups en downs. Zondag genoot hij van het grote RCL-gezelschap, maar het was niet zijn dag. Toch nog dik tevreden met zijn tijd: 3:31.

Coen vertrok zonder schema. De eerste km’s liep hij zo makkelijk dat hij bij Maikel kwam te lopen. Dat ging tot de 30 km perfect, maar daarna begonnen de vele stukken tegenwind hem op te breken. Coen finishte in 3:24! Derde in de categorie M40.

Dennis van de Meulengraaf wilde zijn pr aanscherpen. “Een uitgebreid trainingsschema, blessurevrij blijven en hopen dat het er de dag allemaal uitkomt.” Begeleider Guus zorgde ervoor dat Dennis zich kon richten op het lopen. “Jij gaat helemaal niet instorten!” Heel blij met zijn tijd, 3:01:54. Eerste in de categorie M50.