Het 'onbespeelbare' hoofdveld bij Avesteyn

Spannende topper tussen Avesteyn en Mariahout

Mariahout - Koploper Mariahout moest op bezoek bij nummer 2 van de ranglijst: Avesteyn uit Dinther. Een ware topper. Avesteyn begon de ‘psychologische oorlogsvoering’ al voor de wedstrijd. Door het hoofdveld af te keuren werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld, niet de favoriete ondergrond van enkele spelers van Mariahout. Hoewel het hoofdveld van goede kwaliteit was besloot Mariahout toch geen protest in te dienen, maar daarentegen gebruikte trainer Freddy Vermeulen dit voorval om zijn spelers extra te motiveren. En dit lukte.

Ondanks een vijftal geblesseerde spelers begon Mariahout de wedstrijd sterk, wat binnen 10 minuten al resulteerde in twee grote kansen. Keeper Glenn Buermans wist schoten van David van Rossum en Dennis Veldpaus met moeite over het doel te tikken. Aan de andere kant wist doelman Tom Hagelaars redding te brengen op een schot van Dries Heerkens. In de 19e minuut werd David van Rossum hard onderuit gehaald in het zestienmeter gebied. Tim Barten wist wel raad met dit buitenkansje en schoot beheerst de toegekende penalty binnen: 0-1. Enkele minuten later kwam al het antwoord van Avesteyn. Verdediger Rick Vissers schoot de bal uit een corner bij de eerste paal binnen: 1-1. Mariahout kreeg daarna nog wel enkele kleine kansen, maar de grootste kansen waren in de eindfase van de eerste helft voor Avesteyn. Doelman Hagelaars bracht redding op een schot van Joost van Vugt en Dries Meertens kopte de bal op de bovenkant van de lat.

In de tweede helft was Avesteyn de bovenliggende partij. In de 50e minuut werd Pim van den Boom onreglementair gestopt binnen het strafschopgebied: penalty voor Avesteyn. Joeri Driessen schoot de bal hard in, maar de uitblinkende doelman Tom Hagelaars ranselde de bal uit de linkerhoek. Vijf minuten later werd een schot van Avesteyn met een ultieme sliding op het nippertje geblokt. Avesteyn bleef domineren, maar de verdediging van Mariahout, onder leiding van de sterk spelende Huib van Zutphen, hield tot het einde stand. In de laatste 5 minuten gaf de verder goed leidende scheidsrechter van den Wildenburg nog twee dubieuze vrije trappen binnen het zestienmeter gebied aan Avesteyn, maar ook deze pogingen troffen geen doel. Hierdoor eindigde deze topper in een 1-1 gelijkspel.

Mariahout is door dit gelijkspel nog steeds ongeslagen, maar is op de ranglijst gepasseerd door de nieuwe koploper Nijnsel. Aanstaande zondag speelt Mariahout om 14.00 uur de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Essche Boys.