BCL-H1/BouwCenter Swinkels speelt dit seizoen mee in de bovenste regionen van de mannen-2 klasse.
BCL-H1/BouwCenter Swinkels speelt dit seizoen mee in de bovenste regionen van de mannen-2 klasse.

Herenteam BCLieshout blijft koploper achtervolgen

Sport Sport

Lieshout - Het herenteam van Badminton Club Lieshout heeft in de derde afdeling van de ‘Mannen-2-klasse’ (waar gespeeld wordt met een veren shuttle) een overwinning en een gelijkspel behaald. Doordat koploper BC Shot ook heel wat punten haalde blijft het gat ongeveer even groot tussen de Lieshoutse heren en de koploper. 

Het lijkt er op dat de onderlinge wedstrijd, die begin 2023 gespeeld zal gaan worden, tussen deze beide teams de definitieve beslissing zal gaan brengen in deze klasse.

ESBV Panache-H2 – BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 1-7
Anders dan de uitslag doet vermoeden was er toch wel spanning tijdens de wedstrijd tussen de Lieshoutse heren en de Eindhovense studenten. In vier partijen moest er zelfs een derde set worden toegevoegd om een winnaar aan te kunnen wijzen. Ruud van Vijfeijken won -als eerste heer- in drie sets van Wei Liu. Bert Manders won als vierde heer -ook in drie sets- van Bart Schapendonk en Laurence Roijackers verloor in drie sets, als tweede heer, van Jianhong Wang. Alleen Wouter van Vijfeijken klaarde zijn singlepartij in twee sets: hij won van Aardersh Kalyanasundaram. Jeroen van der Heiden en Wouter van Vijfeijken wonnen hun dubbelpartij ook nog in drie sets: de andere drie dubbelpartijen werden in twee sets gewonnen waardoor uiteindelijk 7 punten meegenomen konden worden.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Geldrop-H1: 4-4
De Lieshoutse heren wisten vooraf dat de wedstrijd tegen de Geldropse heren een zware partij zou worden. De uitwedstrijd tegen deze tegenstander was eerder dit seizoen dan wel met 2-6 gewonnen, maar de sterkte van de tegenstander was toen ook al duidelijk. En, zonder de geblesseerde Christian Klumpers moest ook nog eens in de opstelling geschoven worden. De wedstrijd begon met twee pech-uitslagen. De eerste twee dubbelpartijen werden immers allebei verloren met 19-21 in de derde set: dat zat dus héél dicht bij elkaar. In de singlepartijen ging het duidelijk beter. Wouter van Vijfeijken, Bert Manders én Laurence Roijackers haalden hun singlepartij binnen en Ruud van Vijfeijken -die gewoon zijn dag niet had- verloor. Vóór de laatste twee partijen stond het dus 3-3. De laatste twee dubbelpartijen werden daarna eerlijk verdeeld. Bert Manders en Jeroen van der Heiden verloren met 12-21 en 11-21 en Wouter van Vijfeijken en Laurence Roijackers wonnen met 21-8 en 21-14 waardoor de punten uiteindelijk eerlijk gedeeld werden.