Afbeelding

ASV’33 90-jarig jubileumweekend

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Voetbalclub ASV’33 werd opgericht tijdens een vergadering bij café van Roij op 17 januari 1933. De oprichters van ASV’33 zijn Frans (Broer) Swinkels, Harrie (Broer) van Brug, Sjef Maas, Karel van de Graef, Piet Martens, Toon Derks en Leo Wich.

ASV’33 was niet de eerste voetbalvereniging die Aarle-Rixtel rijk was. Voetbalclubs als Victoria en NAS (Na Arbeid Sport) werden eerder opgericht, maar deze clubs was geen lang bestaan gegund. Op 17 januari werd ASV’33 dus opgericht echter klopt dit niet helemaal. Want pas vanaf 1951 is ASV’33 de officiële naam van de voetbalclub. Voor die tijd ging de club door het leven als RKASV. Wat was nu het geval? Wilde je als club namelijk bij de rooms-katholieke voetbalbond meedoen, dan moest de vereniging rooms-katholiek zijn. Dus was het RKASV.

De naamsverandering werd pas ingevoerd in 1951. In dat jaar werd het eerste team van RKASV kampioen. Hierdoor promoveerde de club, na de promotiewedstrijden tegen Holthees te hebben gewonnen. ASV promoveerde naar de vierde klasse van de KNVB. En omdat de KNVB een duidelijk verschil wilde tussen de verenigingen met de naam ASV ging de club vanaf dat jaar door het leven als ASV’33.

Jubileumweekend
ASV’33 gaat het 90-jarig jubileum vieren in het weekend van 13 tot en met 15 januari. Op vrijdag avond staat er een bioscoopbezoek voor de jeugd op het programma

Zaterdag 14 januari is er een spetterend gala feest avond voor alle ASV’ers vanaf 16 jaar. De kantine wordt omgebouwd voor een prachtig galafeest met lekkere hapjes en drankjes en heerlijke muziek door twee verschillende DJ’s. De avond start om 18.00 uur en om 19.00 uur staat er een tonprater op het programma om de feestavond af te trappen.

De zondag wordt gestart met een training (aanvang 11.00 uur) voor de jeugdleden van ASV’33 die gegeven zal worden door de selectie spelers van ASV’33. Daarna zal er om 13.00 uur een wedstrijd gespeeld worden: ASV’33 fantasy team – ASV’33 selectie. Het ASV’33 fantasy team zal zaterdag avond met een loterij gekozen worden. Daarna kan er nageborreld worden in onze kantine.

Het bestuur van ASV’33 hoopt op een grote opkomst zodat het 90-jarig bestaan van ASV’33 goed gevierd kan worden.