Diony Janssen heeft dit jaar de titel 'vrijwilliger van het jaar' gekregen bij Badminton Club Lieshout
Diony Janssen heeft dit jaar de titel 'vrijwilliger van het jaar' gekregen bij Badminton Club Lieshout

Diony Jansen vrijwilliger van het jaar bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Diony Jansen krijgt dit jaar de eretitel ‘vrijwilliger van het jaar’ bij Badminton Club Lieshout. In het afgelopen jubileumjaar heeft zij (wederom) volop bijgedragen aan het welslagen van diverse activiteiten. Naast haar lidmaatschap van het jubileum-comité heeft ze ook nog eens diverse activiteiten georganiseerd en was ze volop gastvrij in de weer tijdens een activiteit die in haar tuin werd afgesloten.

Zoals de gewoonte is bij Badminton Club Lieshout wordt niet alles door één vrijwilliger gedaan. Steeds weer zijn de vrijwilligers van Badminton Club Lieshout gezamenlijk bezig om het spreekwoord ‘vele handen maken licht werk’ in de praktijk te brengen. Ook de viering van het 50-jarig jubileum is daar een goed voorbeeld van. Er was een jubileumcomité die de activiteiten mocht invullen, nadat het bestuur de kaders had uitgezet. 

Betrokkenheid
Niet alleen maken vele handen licht werk door deze opzet; door deze opzet worden de leden ook écht betrokken bij de activiteiten en kunnen zij ze zelf invullen. Hierdoor sluiten de activiteiten weer perfect aan bij de wensen van de leden. Diony heeft zich in dit jubileumjaar heel duidelijk als ‘vrijwilliger waar je op kunt bouwen’ laten zien. Ze was nauw betrokken bij de koeiensurvival en bij de snackproeverij. Ook stond ze weer klaar om iedereen op te vangen na de fietsactiviteit die bij haar in de tuin eindigde. Oók als lid van de jubileumcommissie heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan het welslagen van het jubileumjaar. Overigens, ook dit niet alleen, maar steeds weer samen met andere vrijwilligers.

Terechte winnaar
Uiteraard zijn alle vrijwilligers belangrijk. Het bestuur wil echter graag jaarlijks één vrijwilliger extra in het zonnetje zetten en hiermee mede onderstrepen dat het vrijwilligerswerk van levensbelang is voor een vereniging. Omdat het afgelopen jaar veel extra activiteiten zijn georganiseerd in het kader van het 50-jarig bestaan lag er een lastige taak voor bestuur om die ene vrijwilliger er uit te pikken die nét dat beetje extra heeft gebracht. Toen Diony Jansen aan de orde kwam was het bestuur het echter snel eens. Om die reden is Diony Janssen voor Badminton Club Lieshout de méér dan terechte winnaar van de eretitel ‘vrijwilliger van het jaar’.