V.l.n.r.: Vincent Braak, Dorette van den Elsen, Jeroen van der Heijden bezig met repareren van de oude batjes.
V.l.n.r.: Vincent Braak, Dorette van den Elsen, Jeroen van der Heijden bezig met repareren van de oude batjes.

ATTC´77 op weg naar 100 leden?

Sport

Aarle-Rixtel - In de hoogtij jaren telde tafeltennisvereniging ATTC´77 uit Aarle-Rixtel ruim 130 leden. Gedurende de jaren is dit langzaam afgenomen met een dieptepunt van 88 leden in 2021. Nu lijkt het aantal leden dat de weg naar deze sportieve, ondernemende en vooral gezellige vereniging weet te vinden weer in de lift te zitten aangezien de teller inmiddels op 96 leden staat.

Het streven van de vereniging is om weer meer dan 100 leden te hebben. Voor elke leeftijd is er wel een passende groep. Zo spelen op maandag- en woensdagavond van 20.00 tot 23.00 uur de wat meer gevorderde spelers en competitiespelers. Op donderdagavond spelen vanaf 20.00 uur de echte recreanten. Op vrijdagochtend (9.00 – 11.00 uur) spelen de ‘overdagrecreanten’, veelal vutters. Daarnaast heeft ATTC sinds een paar jaar weer een jeugdgroep van inmiddels acht spelers, maar hier is zeker nog plek. Zij trainen op woensdagavond van 18.45 – 20.00 uur onder begeleiding van Jeroen Doensen en William Vlamings.

Om te faciliteren dat nieuwelingen bij de vereniging kunnen spelen, heeft de club tafeltennisbatjes in de hal liggen. Deze zijn echter erg oud en versleten. Daarom heeft een negental leden van ATTC´77 in het kader van NLdoet afgelopen weekend deze batjes ontdaan van de oude rubbers en voorzien van splinternieuwe rubbers. Het was een hels karwei om de oude, brosse rubbers te verwijderen, maar met een schuurapparaat en plamuurmes lukte het redelijk. Niet alle batjes zijn klaar, maar er zijn er genoeg om dat 100e lid te kunnen laten spelen. Daarnaast is er buiten een fietsenrek geplaatst zodat de leden hun fietsen met een ketting vast kunnen leggen, want ook bij ATTC zijn helaas fietsendieven actief.

Geïnteresseerden zijn altijd welkom om de nieuwe, oude tafeltennisbatjes uit te komen proberen en ben je het 100e lid dat zich aanmeldt, dan betaal je de eerste drie maanden geen contributie! Het is ook mogelijk om met vrienden, familie, buren of vereniging een tafeltennismiddag of -avond te houden in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat. Voor vragen hierover kun je mailen naar: attc77@chello.nl. Informatie over ATTC vind je op de website: attc77.nl.