Afbeelding

Rit met de ‘Polder Express’ en de ‘Goede Moordenaar’

Sport

Aarle-Rixtel – Zonnebloem Aarle-Rixtel organiseerde op donderdag 25 mei een mooie rondrit met ‘De Goede Moordenaar’ en de ‘Polder Express’, twee nostalgische voertuigen, door het buitengebied tussen Aarle-Rixtel en Gemert. Tijdens de rit vertelden twee enthousiaste gidsen wetenswaardigheden over de omgeving.

De nieuwe ‘Goede Moordenaar’ is min of meer een replica van de originele stoomtram, die van 1883 tot 1937 reed over het traject ’s-Hertogenbosch – Helmond. De Goede Moordenaar dankt zijn naam aan de vele dodelijke slachtoffers in die tijd. De Polder Express, voortgetrokken door een tractor, is speciaal voor rolstoelgebruikers gebouwd door Wim Biemans. De gasten en de medewerk(st)ers hadden er zin in, ook omdat het schitterend weer was.

Het verzamelpunt was het Wooncomplex Zonnetij aan de Heindertweg om 13.30 uur. Nadat iedereen in de voertuigen een plaatsje gevonden had, konden ze vertrekken. Om 15.00 uur werd er gepauzeerd bij het Boerenbondsmuseum in Gemert voor koffie of thee met krentenbrood. Daarna reden de gasten weer terug via een andere route en onderwijl vertelden de gidsen interessante dingen. Er werden zelfs liedjes van vroeger gezongen en moppen verteld. Rond 17.00 uur kwam iedereen weer aan bij Zonnetij. De gasten hadden volop genoten. Het was een geweldige middag!