Afbeelding

Vier ruiters van PC de Pioniertjes op Brabantse kampioenschappen

Sport Sport

Mariahout - De Pioniertjes werden dit seizoen door maar liefst vier ruiters vertegenwoordigd op de Brabantse kampioenschappen.

Het spits werd afgebeten door Noah met haar pony Fellow in de klasse D/E-L2. Met een score van 60,667% wist ze een mooi winstpunt te behalen. Daarna was het aan Lieke en Gladys. Zij kwamen uit in de klasse A/B-B. Lynn en haar pony Joris kwamen ook in deze klasse uit. In totaal reden er 24 combinaties mee en van die 24 mochten er acht ruiters ‘overkampen’. Dit betekent dat die acht het nog een keer tegen elkaar op moesten nemen en een andere proef moesten rijden voor een nieuwe jury. Beide meiden hadden het enorm goed gedaan. Lieke eindigde na de eerste proef op een mooie tweede plaats en Lynn op een mooie vijfde plaats. Dat betekende pony’s terug op de trailer/vrachtwagen en wachten tot het tijd was voor het rijden van de ‘finale’. In de tussentijd kwamen Saar en Princes in actie. Saar start met haar acht jaar tussen de wat grotere pony’s (en vaak ook wat oudere ruiters) in de klasse C-B. Na een mooie generale afgelopen week (een mooie 1e plaats), mocht ze nu ook hier van start. Ze reden een hele knappe proef en zijn op een 12e plaats van de 23 combinaties geëindigd. 

Terug naar de finale proef van Lynn en Lieke. Lynn mocht als derde starten en reed wederom een hele nette proef! Lieke mocht als vijfde de ring in en ook zij reed weer een hele nette proef! Het geduld werd nog even op de proef gesteld, want nadat de acht ruiters allemaal gereden hadden moesten alle punten nog geteld worden en werden de eerste en tweede proef bij elkaar opgeteld. Hier kwam dan een gemiddelde uit en dit bepaalt wie welke plaatsing behaald heeft. Er waren zes prijzen te verdelen en jawel, Lynn mocht naar voren komen voor een mooie vierde plaats! Lieke was Lynn net voor gebleven en mocht een prachtige bronzen medaille in ontvangst nemen, een derde plaats. Wat een geweldige dag voor de meiden en de Ponyclub. Met deze derde en vierde plaats mogen Lynn en Lieke deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo op 17 augustus!