Afbeelding
Foto:

Jeu de Boulesclub Dû Tie Ut bestaat 25 jaar

Sport

Aarle-Rixtel - In 1998 kwamen enkele dames bij Greet en Wil Rolvink (destijds uitbaters van ’t Heuveltje) op het idee om een Jeu de Boulesclub op te richten. Dat lukte en inmiddels bestaan ze 25 jaar.

Ze begonnen in 1998 spontaan te gooien op het grasveld bij ’t Pumpke en de verlichting bestond uit een bouwlamp die met een kabel over de weg was aangesloten bij Wil en Greet. Inmiddels sloten zich steeds meer leden aan en Wil werd rustend lid. Na één jaar werd er een echte jeu de boulesbaan aangelegd met een lening van Wil en Greet om trottoirbanden te kopen en tuincentrum de Heikant werd sponsor van worteldoek, grind en leem. 

Na een tijd werd Cor van de Berk voorzitter en werd op 31 augustus een extra leden vergadering belegd i.v.m. plannen om een eigen clubgebouw te realiseren. Dat had nog wel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk kregen ze groen licht. Rob van Brug maakte hiervoor een tekening, maar het moest er precies zo uit komen zien als het gebouwtje van Stan Hagelaar. Op 6 september 2007 werd begonnen met de bouw. Veel van de leden stelden materialen ter beschikking om alles te realiseren en alles werd met eigen mensen gedaan om niet boven het budget van €3.000 uit te komen. De nestor maakte de telramen, het naambordje en verdere technische zaken die nodig waren.

Op 19 april 2008 werd het clubgebouw geopend door wethouder Briels. Hierna werd er een gezellige bouleswedstrijd georganiseerd met voor iedere speler een flesje wijn. Sindsdien beschikken ze over 10 prachtige banen en een mooi clubgebouw met keukentje en toilet met opslagruimte voor de materialen, zodat ze ook andere clubs kunnen ontvangen. De club telt momenteel 34 leden die met veel enthousiasme deze sport beoefenen, maar eerst is het tijd voor een feestje op zaterdag 26 augustus.