ASV ’33 begint sterk aan de competitie

Sport Sport Sport

Aarle-Rixtel - ASV ’33 was de eerste competitiewedstrijd heer en meester bij het thuis spelende Bavos. De roodwitten wonnen de derby dan ook met ruime cijfers: 0-4.

Al na 6 minuten kwamen de bezoekers uit Aarle-Rixtel op voorsprong. Na een aanval uit het boekje werd Bram Bekkers de diepte in gestuurd. Die zette de bal scherp voor het doel, waardoor Tim Verbakel de bal eenvoudig binnen kon tikken: 0-1. De spelers van ASV ’33 wisten elkaar prima te vinden en Bavos had dan ook weinig in te brengen. Na 20 minuten kwamen de bezoekers op 0-2. Een vrije trap vanaf 20 meter werd door Teun de Koning fenomenaal in de kruising geschoten: 0-2. Enkele minuten later passeerde Luc Lentjes enkele verdedigers, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper van Bavos. Even later kwam ASV ’33 weer gevaarlijk door over de rechtervleugel. De mee opgekomen Bram Bekkers gaf de bal weer goed voor, maar de doelman kon deze nog net onderscheppen voordat de inkomende Tim Verbakel kon scoren. Vlak voor rust ging een vrije trap van Bart Vermeulen net naast het doel. Bavos mocht in de handen knijpen dat het bij rust slechts 0-2 stond.

In de tweede helft was het niveau beduidend minder. ASV ’33 hoefde niet meer zo nodig en leunde comfortabel achterover. Bavos probeerde wel om de aansluitingstreffer te scoren, maar was aanvallend onmachtig. In de hele wedstrijd was er welgeteld één doelpoging tussen de palen. Ook al speelde ASV ’33 in de tweede helft matig, toch wisten zij nog diverse kansen te creëren. Scoren lukte echter niet, mede door goed keeperswerk van de sluitpost van Bavos. De wedstrijd leek op 0-2 af te stevenen, maar in de laatste tien minuten wist ASV ’33 toch nog twee keer te scoren. Stijn Kersjes speelde zich prima vrij op rechts. Zijn voorzet werd door een verdediger van Bavos in eigen doel gewerkt. Even later stond Thiemo van der Steen aan de basis van een doelpunt. Na een goede combinatie zette hij scherp voor en kon Jeffrey Ket de eindstand bepalen op 0-4.

Op doelsado staat ASV ’33 na een speelronde op de tweede plaats. Koploper is Lierop, dat met 5-0 van MVC won. Dit betekent dat er zondag al meteen een topper op het programma staat, want ASV ’33 ontvangt om 14.30 uur Lierop.