Afbeelding

Tweede Koningswedstrijd HSV ’t Sluisje prooi voor Marinus Smits

Sport Sport Sport

Lieshout - De spanning bij de Koningswedstrijden van HSV ’t Sluisje is om te snijden. Na twee wedstrijden zijn er nog zeker drie vissers met kans op de felbegeerde titel. 

De Koningswedstrijden worden gevist aan de verbreding van het Wilhelminakanaal in Lieshout. De laatste jaren waren de vangsten gering, maar dit jaar lijken veel records gebroken te gaan worden. Mooie voorn, brasems en een enkele grondel in de leefnetten van de vissers. Na twee wedstrijden is de totale vangst van dertien deelnemers al bijna 55 meter! Het is opvallend dat er verschillende namen in de uitslag staan die bij de wedstrijden op de vijver minder vaak in de top staan. Het vissen op het kanaal is duidelijk een aparte vaardigheid. Zaterdag is er een feederwedstrijd aan de visvijver. De laatste Koningswedstrijd is zaterdag 7 oktober aan de verbreding in het kanaal.

Uitslag eerste wedstrijd: Martijn Snijders (885 cm), Marinus Smits (645 cm), Frans Verkuijlen (290 cm), Jan Geven (254 cm), Marinus Swinkels (158 cm). Uitslag tweede wedstrijd: Marinus Smits (578 cm), Frans Verkuijlen (514 cm), Martijn Snijders 498 (cm), Marinus Swinkels (382 cm), Eric de Groot (331 cm).