Afbeelding
Foto:

Bowhuntingteam Unicorn ontvangt 10 medailles op Nederlands 3D Kampioenschap

Sport Sport

Laarbeek - Het Nederlands 3D Kampioenschap, dat plaatsvond op twee uitdagende parcoursen rondom motorcrosscircuit de Herselse Bossen in Lierop, trok meer dan 200 boogschutters uit heel Nederland. Bowhuntingteam Unicorn, vertegenwoordigd door zeven van zijn leden, liet tijdens dit kampioenschap goed van zich horen.

De twee door de organiserende verenigingen ontworpen parcoursen boden een spectaculaire uitdaging met moeilijk in te schatten afstanden, variaties in licht en donker, en uitdagende hoogteverschillen. Deze obstakels testten de vaardigheden van de deelnemers tot het uiterste, wat resulteerde in scores die voor sommigen lager uitvielen dan we gewend zijn. 

In de FSR-damesklasse presteerde Simone Becker buitengewoon goed en bezette na de zaterdag de eerste plaats. Elke Kanters volgde haar op de voet met slechts enkele punten verschil. Op zondag herstelde Elke sterk en wist ze Simone te overtreffen, met als ultieme beloning de titel Nederlands Kampioen, terwijl Simone de zilveren medaille in de wacht sleepte.

In de FSR-herenklasse stonden Dominique Durand en Mark Kanters aan de start. Na de eerste dag stond Dominique op plaats 1, maar een teleurstellende tweede dag resulteerde uiteindelijk in een vijfde plaats voor hem. Mark Kanters, na de zaterdag op de tweede plaats, schoot op zondag de hoogste score en kroonde zichzelf hiermee tot Nederlands kampioen.

Arthur Verschuren verdedigde zijn titel van 2022 in de CB-herenklasse. Hoewel de eerste dag goed verliep, ging de tweede dag niet zoals gehoopt, waardoor hij met een achterstand van slechts twee punten genoegen moest nemen met de Zilveren medaille.

Bowhuntingteam Unicorn was, met twee teams, ook vertegenwoordigd in de Technische Teams competitie. Na de zaterdag leidde Team 1 (Dennis v/d Sande, Marijn Kanters en Mark Kanters) verrassend met een voorsprong van 10 punten. Team 2 (Dominique Durand, Elke Kanters en Arthur Verschuren) bevond zich op een goede derde plaats. Op zondag presteerden beide teams uitstekend, waarbij Team 1 hun voorsprong verder uitbouwde en zichzelf tot Nederlands kampioen kroonde en Team 2, met ruime voorsprong op nummer 4, de Bronzen medaille in de wacht sleepte.

Bestuur en de leden van Bowhuntingteam Unicorn feliciteren hun clubgenoten met deze uitstekende prestaties op het Nederlands 3D Kampioenschap 2023 en kijken uit naar nog meer succes in de toekomst.