Afbeelding

CoCo dag bij HSV ‘t Geduld

Sport Sport

Beek en Donk - Het is inmiddels een traditie; de leerlingen van het Commanderij College komen de laatste schooldag van het jaar en de laatste schooldag vóór de zomervakantie een ochtendje vissen bij HSV ‘t Geduld in Beek en Donk. Zij krijgen op school een lijst met doe-dingen waaruit ze dan één onderdeel mogen kiezen.

Ook dit jaar waren er weer vijftien enthousiaste deelnemers die tot 12.00 uur gevist hadden. Het was druk, hele ochtend lijntjes geknoopt, snoeren uit de war gehaald en haakjes vervangen. Uiteraard zitten er een aantal ‘ongedoopten’ bij die ze proberen de liefde voor het vissen bij te brengen. Ook hun begeleider had het standpunt ‘naar buiten met die mannen, ze zitten al lang genoeg achter de computer of op de telefoon’.

Uiteraard waren er ook een paar mannen bij die het koud hadden en zij mochten in de lieghut een kwartiertje bij de kachel zitten om op te warmen. Gelukkig werd er meer gevangen dan vorig jaar; weer een aantal mini-grondeltjes, maar Raf wist een mooie snoek te vangen op een pop-up boilie en Case een zeelt, ook met pop-up boilie.